2018. november 13. Szilvia
Miskolci Termelői Nap új helyszínen, két napon át! (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. május 19. 18:30
|
frissítve: 2018. május 23. 09:27
A Termelői Nap már szinte az összes miskolci naptárába bevésődött: minden hónap harmadik vasárnapja, Erzsébet tér. Rendhagyó módon azonban, most a Tudomány és Technika Háza előtti téren várták a városiakat az őstermelők, ráadásul két napon át: pénteken és szombaton is kilátogathattak az Avasi Borangolás előtt, közben vagy után az érdeklődők a Termelői Napra.

Nagyban zajlik az Avasi Borangolás, így hát nem is volt kérdés, hogy Miskolc egyik ikonikus eseménye, a Termelői Nap is csatlakozik a többnapos rendezvényhez. Két napon át élvezhettük a füstölt húsok és sajtok, az isteni házi sütemények és szörpök illatát, csodálhattuk meg a különlegesebbnél különlegesebb kézműves termékeket és élvezhettük Miskolc kulturális legjavát.

Pénteken a Miskolci Balett adta elő a Casablanca egy részletét, emellett a Miskolci Szimfonikus zenekar is kivonult a Tudomány és Technika Háza elé, hogy zenéjükkel odacsábítsák városunk lakóit. És ha már borangolás, színházunk színművészeitől „boros dalokat” hallgathatott a közönség, akiket a borongós időjárás sem tartott vissza attól, hogy kilátogassanak a rendhagyó Termelői Napra.

termeloi_nap_20180519_vcs_19.jpg

Szombaton sem adták lejjebb a színvonalat: találkozhattunk a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, valamint a Herman Ottó Múzeum munkatársaival is, néhány lovag még hőn szeretett Diósgyőri várát is otthagyta egy kis időre, amíg kivonult a Tudomány és Technika Háza elé, hogy izgalmas programokkal készüljön a miskolciaknak.

termeloi_nap_20180519_vcs_05.jpg

Korábbi riportunkban valaki „az egyik legérdekesebb helynek” nevezte városunk ékességét, a Barlangfürdőt, nem véletlenül. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a National Geographic, és az „Európa legjobb úti céljai” nevű honlap is a „legjobb termál úti célok” közé sorolták a Miskolctapolca Barlangfürdőt. Nem csoda hát, hogy a különleges hely is képviseltette magát a Termelői Napon.

termeloi_nap_20180519_vcs_16.jpg

A Miskolci Csodamalom Bábszínház a Kiskakas gyémánt félkrajcárja mesét adta elő a lurkóknak és szüleiknek, a friss házi növények és mézek pedig sokakat andalítottak a standokhoz. A Borangoláshoz kapcsolódva ez a helyszín is Pohárpont volt, így innen is elindulhattak városunk lakói az Avasra borangolni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat