2022. január 21. Ágnes
Miskolciak Miskolcért – tízmilliós műszerparkkal bővült a megyei kórház fül-orr-gégészeti osztálya
minap.hu
|
2019. január 23. 14:27
|
frissítve: 2019. január 26. 20:22
Több mint 10 millió forint értékben tudtak műszert beszerezni a megyei központi kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztálya számára a Miskolci Nemzeti Színházban megtartott jótékonysági gálaest eredményeként. A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes műszerátadásra szerdán került sor.

megyei_korhaz_muszeratado_ja_24.jpg

Fotók: Juhász Ákos

Mint arról mi is hírt adtunk, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztálya múlt év októberében jótékonysági gálaestet szervezett a Miskolci Nemzeti Színházban. A befolyt összegből - a Magyar Rákellenes Liga segítségével – műszereket szereztek be. Az eszközöket szerdán adták át.

megyei_korhaz_muszeratado_ja_6.jpg

Révész János, a kórház főigazgatója elmondta: az intézmény elsődleges feladata természetesen a betegek ellátása. Ugyanakkor a kórház egyfajta társadalmi platform is, mivel nagyon sokféle ember megfordul itt, sokféle attitűddel. - Mi pedig egyre inkább szeretnénk szélesíteni ezt a platformot. Ennek egyik lehetősége az adományozás is, azt tapasztaljuk, hogy egyre növekszik az erre való társadalmi hajlandóság. A korábbi évhez képest, tavaly szinte megduplázódott az adományok nagyságrendje. 2018 év végén az adományok összértéke megközelítette kórházunkban a százmillió forintot. Ez óriási lehetőségekett jelent számunkra, a különböző infrastrukturális fejlesztéseknél - hangsúlyozta a főigazgató.

megyei_korhaz_muszeratado_ja_20.jpg

Pfliegler Péter alpolgármester kiemelte a társadalmi szerepvállalás jelentőségét. Mint mondta, örömmel tapasztalta, hogy városunkban egyre több olyan hazai és nemzetközi cég működik, amely szívén viseli ezt. - Rendkívül fontos, hogy az emberek bizalommal jöjjenek a kórházba, bizalommal forduljanak az orvoshoz, az ápolókhoz. Nem ez az első eset, hogy olyan készülékeket van szerencsénk átadni, amelyeket a Megyei Kórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztályának kezdeményezésére, a miskolciak és a környékbeliek adományaiból szereztek be. Ezek lehetővé teszik, hogy az eddig is jól ellátott kórház tovább korszerű berendezésekkel gyarapodjon. Megkönnyítik a műtéti beavatkozás következményeit, lerövidítik a műtéti és a felépülési időt, enyhítik a fájdalmakat, amiket a betegnek el kell viselniük. Mindennek óriási jelentősége van – hangoztatta Pfiegler Péter.

megyei_korhaz_muszeratado_ja_18.jpg

Karosi Tamás, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztály osztályvezető főorvosa érdeklődésünkre elmondta, hogy a jótékonysági gálaesten körülbelül 11 millió forint gyűlt össze az adományokból. Nagy felelősséggel döntöttek arról, hogy pontosan milyen műszereket vásároljon az osztály ebből az adományból. Céljuk továbbra is a fej-nyak-sebészeti onkológiai ellátás fejlesztése, az osztály most beszerezhette második nagy teljesítményű lézer berendezését. Vásároltak két darab nagy teljesítményű radiofrekvenciás vágóeszközt is, fejlesztették a melléküreg sebészeti tevékenységüket: Magyarországon elsőként beszereztek egy olyan hydrodebrider eszközt is, amely  magas nyomású mosóként, a melléküregekben elhelyezkedő daganatokat képes eltávolítani. Komoly előrelépés volt két olyan alvásdiagnosztikai eszköz beszerzése is, amelyekkel országosan is egyedülálló módon, egy fül-orr-gégészeti osztály tud alvásdiagnosztikai vizsgálatokat végezni.

megyei_korhaz_muszeratado_ja_26.jpg

Karosi Tamás hozzátette: Miskolc büszke lehet a kórházára és erre az osztályra is. Különös tekintettel arra, hogy az intézmény éves fekvőbeteg száma 4000-4500 főre tehető, a járóbeteg forgalom pedig meghaladja a 100 ezer főt. - Műszerpark, felszereltség tekintetében kiemelkedő szinten állunk. Az egyetemi klinikákat is meghaladó műszerparkunk van, amelyet folyamatosan fejlesztünk. Keressük az új innovációkat, fejlesztjük az új műtéti technikákat. Tesszük ezt a betegek és a szervmegtartó sebészet érdekében, illetve azért, hogy csökkenthessük a bent töltött napok számát, gyorsítsuk a gyógyulást.

megyei_korhaz_muszeratado_ja_2.jpg

Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke a B.-A.-Z. Megyei Központi kórház és a szervezetük között fennálló. évtizedes együttműködést méltatta. A Magyar Rákellenes Ligának hosszú évek óta segítő szolgálata működik a miskolci intézmény területén, hogy segítse megőrizni az egészséget, a daganatos betegségben szenvedőknek pedig javítsa az életminőségét, segítse a gyógyulását.

megyei_korhaz_muszeratado_ja_7.jpg

- A jótékonysági koncert több éves hagyományra tekint vissza. 2018-ban volt a legsikeresebb, most közel 11 millió forint értékű műszert tudtunk a kórház fül-orr-gégészeti osztálya számára beszerezni. Köszönet minden adományozónak. Harmincnégyen voltak, akik jöttek és segítettek a hívó szóra. Háromezer forinttól ötmilliós  adományig terjedt a skála, így sikerült ezt a szép összeget összegyűjteni és több komoly berendezést megvásárolni – emelte ki Rozványi Balázs.

megyei_korhaz_muszeratado_ja_16.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat