2020. szeptember 26. Jusztina
„Miskolcot szolgálom!” – letették az esküt a körzeti rendészek Miskolcon
Kujan István
|
2015. október 26. 15:08
|
frissítve: 2015. október 27. 16:48
Felesküdött Miskolc szolgálatára, és hamarosan munkába is áll az a húsz körzeti rendész, azaz miskolci seriff, akiket a rendészet hétfői ünnepélyes állománygyűlésén avattak fel a polgármesteri hivatal dísztermében.
Nem

sheriff_esku_151026ml_03.jpg

   Az ünnepélyes alkalom nyitányaként Kovács László Csaba vezetésével vonult be a húsz – akkor még csak – jelölt a díszterembe, majd felsorakoztak az állománygyűlésen megjelent városvezetők, önkormányzati képviselők, rendészek, valamint a megyei rendőr-főkapitányság és a Miskolci Rendőrkapitányság vezetői előtt.

sheriff_esku_151026ml_10.jpg

Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület-felügyeleti és rendészeti vezetője emlékeztetett arra, hogy Miskolc – Magyarország nagyvárosai közül elsőként – 2013-ban döntött önkormányzati rendészet létrehozásáról. Az azóta eltelt időben a fejlődés folyamatos volt, a munka hatékonysága már több területen kiemelkedő eredményeket hozott. Ezek – szögezte le a rendészeti vezető – elégedettségre igen, megelégedésre sohasem adhatnak okot, mindig fejlődni kell tovább.

A közgyűlés idén áprilisi ülésén döntött a rendészet további fejlesztéséről. Az állomány 160 főre nőtt. A körzeti rendészek pedig – miután elmélyítették a rendészeti feladatismereteiket, valamint gyakorlati és személyiségfejlesztő képzést kaptak – a múlt héten sikeres vizsgát tettek.

sheriff_esku_151026ml_42.jpg

Egy évekkel ezelőtt megkezdett intézkedéssorozat fontos szakasza zárult ma – erre már Miskolc polgármestere mutatott rá. Kriza Ákos felelevenítette, hogy öt évvel ezelőtt kezdett bele a városvezetés az élhető Miskolc megteremtésébe. Ennek fontos eleme a közbiztonság javítása. Azt kellett azonban látniuk évekkel ezelőtt, hogy az akkori létszámmal nem tudják fenntartani a kívánt rendet. Így aztán bővítették a közterület-felügyelők és a mezőőrök létszámát, javították a technikai felszereltségüket, bővítették a térfigyelőkamera-rendszert. A rendőrséggel pedig szoros együttműködésben járőrpárosokat indítottak.

sheriff_esku_151026ml_36.jpg

Mindezen intézkedéseknek köszönhetően jelentősen javult a közterületen elkövetett bűncselekmények felderítése, illetve ezek megelőzése. Mintegy 42 százalékkal kevesebb bűncselekmény történt közterületen, mint azelőtt. S ebben a rendészek fontos szerepet játszottak – emelte ki a polgármester.

Mindezek mellett elkezdték felszámolni a „fészekrakó” problémát és a lakosság körében különösen pozitív fogadtatásra talált nyomortelep-felszámolásban is jelentős eredményeket értek el. Nemrégiben elindították a nyugdíjasok biztonságát fokozottan segítő programot, megkezdték az ajtóék-riasztók kiosztását, és nyakba akasztható személyi riasztókat kapnak azok a Salkaházi programban részt vevő szépkorúak, akik igényelték ezeket az eszközöket.

sheriff_esku_151026ml_32.jpg

A közbiztonság javítását célzó intézkedések azonban folytatódnak, erre soha korábban nem költött annyit a város, mint idén: minden idők legnagyobb rendészeti költségvetését fogadták el 650 millió forintos összeggel.

– Önök Miskolc szolgálatára tettek esküt, elvárjuk, hogy ennek szellemiségében dolgozzanak! Forduljanak fokozott figyelemmel a lakosokhoz, ismerjék meg a helyi problémákat, és tegyenek meg mindent ezek elhárításáért. Bátor cselekvést kívánok a munkájukhoz! – zárta köszöntőjét Miskolc polgármestere.

sheriff_esku_151026ml_18.jpg

A húsz választókerületben egy-egy állandó körzeti rendész teljesít majd szolgálatot, akik miután letették az esküt, átvehették okleveleiket Kriza Ákos polgármestertől, Kiss János alpolgármester pedig feltűzte karjelvényeiket.

A 20-as számú választókerületben – Felső-Majláthtól Ómassáig – teljesít majd szolgálatot Buri Gyula. A Miskolc Televíziónak elmondta, először felmérik, bejárják a területet, hogy megismerjék a helyi problémákat. Keresik majd a kapcsolatot a lakosokkal, de munkaidőben őket is lehet majd keresni akár olyan problémákkal, észrevételekkel, kérdésekkel is, amelyek az önkormányzatot érintik.

sheriff_esku_151026ml_46.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat