2019. május 22. Júlia, Rita
Nagyköveti látogatás a miskolci francia intézetben
Kujan István
|
2018. november 12. 17:16
|
frissítve: 2018. november 13. 14:14
Pascale Andreani, a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete látogatott hétfő délután a miskolci Alliance Française-be, ahol az intézmény diákjai kulturális műsorral köszöntötték.

A polgármesterrel történt találkozást követően a nagykövetasszony előbb a Csodamalom Bábszínházat látogatta meg, majd a szintén Kossuth utcai Alliance Française következett a hivatalos programban.

alianze_france_nagykovet_181112_ja_5.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Furdi Lilla, az Alliance Française elnöke érdeklődésünkre elmondta, a Komlóstetői Általános Iskola és a Földes Ferenc Gimnázium mellett a Dr. Ambédkar Iskola diákjai is műsorral készültek Pascale Andréani nagykövet, valamint az őt kísérő Frédéric Rauser, a Budapesti Francia Intézet igazgatója és Hugues Denisot oktatási együttműködési attasé, a magyarországi Alliances Francaise-ek koordinátora tiszteletére.

alianze_france_nagykovet_181112_ja_13.jpg

Zongorakísérettel együtt énekeltek francia dalokat a fiatalok, bemutatva, milyen kitűnő képzésben részesülnek a miskolci francia intézményben.

alianze_france_nagykovet_181112_ja_19.jpg

Furdi Lilla egy programra is felhívta a résztvevők figyelmét: péntek délután a francia tagozatos diákok számára ismét megnyílik a lehetősége annak, hogy gyakorolják a nyelvet – miközben az Ökológiai Intézet Alapítvány Klubtermében a természet alapanyagait használják fel az alkotásban. Hozzátette, a „természetművészet” tág lehetőséget ad ahhoz, hogy a környezettel teljes összhangba kerülő alkotások szülessenek. A programot a Budapesti Francia Intézet kezdeményezésére valósítják meg.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat