2019. december 09. Natália
„Nagyon szép, gyönyörű, kimondottan ízléses a tér" – Auth Csilla az Advent Miskolc színpadán
Muntyán Bernadett
|
2018. december 09. 11:36
|
frissítve: 2018. december 10. 16:18
Auth Csillát a kilencvenes évek végén zárta a szívébe az ország, miután megjelent első lemeze Egy elfejtett szó címmel 1998-ban. Az első EMeRTon-díját 1992-ben vehette át, ebben az évben ő lett az év felfedezettje, másodszor pedig 2000-ben kapta meg az év énekesnőjének járó rangos elismerést. Ugyanebben az évben jelent meg második lemeze Minden rendben címmel, harmadik albuma pedig három évvel később került a boltokba, A szerelem az esetem címmel. Szombat este pedig az Advent Miskolcon színpadán hallhatta őt a miskolci közönség.

advent_20181208_vcs_15.jpg

minap.hu: Hogy kap helyet az adventi és a karácsonyi időszak az életében? Van-e ideje elcsendesedni, a családdal lenni?

Auth Csilla: Nálam az advent augusztusban kezdődik, de legkésőbb szeptemberben. Egyébként nemcsak az advent, hanem én mindenre így készülök: a várakozás nekem egy nagyon szent időszak. De legyen az húsvét, születésnap, nyaralás, mindenre így készülök. Nyaralásnál például már egy hónappal az indulás előtt ki van készítve a bőrönd és én már elkezdek pakolni. Szerintem ez egy nagyon jó dolog, és olyan jó, hogy most már ez „divat” lett, hogy nem csak az utolsó pár napban, hanem már októberben karácsonyi dalokat hallani az áruházakban is. Régen ez mondjuk zavart, most már egyáltalán nem zavar. Úgyhogy én augusztusban már tudom, hogy kinek, milyen ajándékot adok. Egyébként nagyon kevés embernek ajándékozom, barátok közt nincs ajándékozás, ezt már megbeszéltük, csak a családon belül. De már augusztusban tudom, hogy nekik mit fogok adni, hol leszünk, mit fogok főzni, milyen színű lesz a karácsonyfa – úgyhogy én ilyen készülődős vagyok.

minap.hu: Mi a véleménye a miskolci adventi térről?

A.Cs.: Nagyon szép, gyönyörű, kimondottan ízléses a tér. Én szeretem, ha valami nem túl színes, hanem kicsit decens, és ez pont ilyen.

advent_20181208_vcs_12.jpg

minap.hu: Egy ilyen karácsonyi koncert másabb-e, mint ha például nyáron jött volna hozzánk fellépni?

A.Cs.: Megmondom őszintén, hogy lehet mással kéne készülnöm ilyenkor, de nekem egy olyan dalom van, amit ilyen időszakokban szoktam énekelni, de ezt is néha megszegem, és nyáron is előadom; ez a Különös szilveszter. Kifejezetten karácsonyi dalom nincs is. De azt tapasztalom, hogy ez nem is olyan nagy baj. Nem előírás ez, pláne egy ilyen helyen, ahol az emberek szabadtéren állnak, sétálnak, hideg van – nem biztos, hogy lassú dalokra vágynak. Azért ez valahol egy buli, még akkor is, ha advent van, ez szerintem nem zárja ki egymást.

minap.hu: Miskolcon mikor járt utoljára?

A.Cs.: Nem is olyan rég’ töltöttünk itt egy pár napot Lillafüreden, és akkor jöttünk Miskolcra is egy párszor. Nagyon szeretem a várost, szerintem nagyon hangulatos, különösen a belváros.

advent_20181208_vcs_13.jpg

minap.hu: Néhány hét és vége az évnek. Ilyenkor mindenki értékeli az elmúlt 365 napot, elérte-e a kitűzött célokat, olyan volt-e az év 12 hónapja, amilyennek tervezte januárban. Önnek hogy alakult 2018?

A.Cs.: Annyira egymásra épülnek az évek, hogy nem is tudom igazán mi az, ami idén történt, és mi az, ami tavaly. Összefonódik minden. De azt veszem észre az életemen, hogy szépen épülnek a dolgok, és amiket kitűzök célnak, azok általában sikerülnek, lehet, hogy nem olyan hamar, de eljön az idő, amikor sikerül.

advent_20181208_vcs_10.jpg

minap.hu: A jövő évre, 2019-re milyen tervei vannak?

A.Cs.: Hát a szokásos, semmi extra. Igazából én már régóta nem készülök új anyaggal, és most sincs a fejemben, hogy új anyagot kéne csinálnom. Én egy másik területen próbálom most ki magam: ez egy tudatalattival foglalkozó spirituális eljárás, az a neve, hogy spirituális választerápia. Ezt megtanultam körülbelül 10 évvel ezelőtt, és annak vagyok tanácsadója és tanítom is ezt. Ez egy olyan módszer, amit bárki megtanulhat: ez egy készség. Arról szól, hogy egy táblázatrendszer és egy inga segítségével a tudatalattinkból a blokkokat ki lehet tisztítani. Tehát ha van egy vágyam, amit el szeretnék érni, akkor biztos, hogy ennek a tudatalattiban vannak blokkjai. Nincs az életünkben gyakorlatilag olyan terület, amihez ne lehetne így hozzányúlni.

…ezt alkalmazza is az életében?

Hogyne, abszolút. De másoknak is segítek ebben. Most ez a dolgom leginkább.

auth_csilla_betti.jpg

Köszönöm szépen! Boldog karácsonyt kívánunk!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat