2020. július 14. Örs, Stella
"Nagyszerű mérkőzést játszottunk" – DVTK Jegesmedvék - HC Nové Zámky 4-2
dvtk.eu
|
2018. október 01. 06:10
|
frissítve: 2018. október 02. 10:20
A Tipsport Liga éllovasa ellen aratott sikert a DVTK Jegesmedvék csapata. A hazai találatokat Magosi, Somogyi, Crawford és Pance szerezték.

A mérkőzést nagy lendülettel és két gyors kapuralövéssel kezdték a csapatok, majd Novák és Galanisz kiállítása miatt mindkét együttesnek ki kellett védekeznie kettő perc emberhátrányt. A következő percekben rengeteg kapuralövést láthattak a nézők. A vendégek leginkább a kékvonalról próbálkoztak, míg a hazaiak próbálták közelről bevenni Košarišťan kapuját. Az adok kapokból a DVTK jött ki jobban, hiszen a 19. percben megszerezték a vezetést. Harrison és Magosi vezethette a korongot egy vendég védőre, a kanadai csatár áttette a játékszert a miskolci csapatkapitánynak, akinek lövése kijött a kapusról, a kipattanót azonban behúzta a kapuba Magosi (1-0).

dvtk_jegesmedvek_-_hc_nove_zamky_-_friss_alexisloiseau_dvtkjegesmedvek-hkzvolen1120.jpeg

Forrás: dvtk.eu

A második harmad egy érsekújvári csapatbüntetéssel indult, mivel hat mezőnyjátékos tartózkodott a jégen, az emberelőnyt pedig Somogyi Balázs váltotta gólra. A csatár az alapvonalon kapta meg a korongot Galanisztól, amit középre próbált tenni, de a blokkolni igyekvő védőről visszapattant hozzá a játékszer, amire gyorsan reagált és a kapuba lőtt éles szögből (2-0). Két perc elteltével ismét hibázott a vendég gárda, újra túl sok játékossal tartózkodtak a pályán. Az emberfór alatt a legnagyobb helyzetet Galanisz kapáslövése jelentette, majd a büntetőpadról visszatérő Zatko lövését védte bravúrral Adorján. A mérkőzés felénél egy óriási góllal szépítettek a vendégek. Nejezchleb passzolt Andreas Štrauchnak, aki kapásból hatalmas erővel lőtte a korongot a kapu bal oldalába (2-1). Fél perccel később Jed Rusk lökte palánkra ellenfelét, büntetési tétele pedig 2+10 perc volt. A 34. percben a vendégektől Bajtek is hasonló büntetésben részesült sportszerűtlen magatartása miatt. A 37. percben Crawford visszaállította a két gólos különbséget. Négy piros mezes vezette a korongot három érsekújvári védőre, Loiseau visszatette a korongot az érkező Crawfordnak, aki a kapu bal oldalába lőtt a kapuvas segítségét is igénybe véve (3-1). A gól után mindössze másfél perc telt el, amikor Jurik révén ismét felzárkózott a vendég együttes. Zatko tette kapura a korongot a kék vonalról, lövésébe pedig Jurik ért bele, amivel becsapta Adorjánt (3-2). A középső játékrészt Magosi kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a miskolci együttes, a harmad zárásaként a kapuvasat találták el a vendégek, de az egyenlítő találat nem született meg.

A harmadik játékrész első öt lövését a vendégek neve mellé könyvelhettük el, érezhető volt, hogy mindent megtesznek a harmadik gól megszerzése érdekében. A 46. percben a harmadik 2+10 perces büntetést is kiosztották a játékvezetők, ezúttal Harrison viselkedett sportszerűtlenül a bírókkal szemben. A két percet azonban nem játszhatta végig teljes létszámban az érsekújvári csapat, ugyanis Videlka kiállítása miatt négy a négy elleni játék következett. Egyenlő létszámban a hazai együttes remekül kontrollálta a játékot, folyamatosan pörögtek a percek anélkül, hogy komolyabb egyenlítési lehetőség kialakult volna Adorján kapujánál. Az 52. percben kettős emberelőnyben is próbálkozhatott a gólszerzéssel HC Nové Zámky, azonban a mai nap remekül működött a hazaiak emberhátrányos védekezése. A mérkőzés végeredménye az 57. percben alakult ki, amikor Kulmala vitt végig egy kontrát, nagy lendülettel betört a vendég kapu elé, majd az érkező Pance elé tálalt, aki szép mozdulattal a kapuba emelte a korongot (4-2). Az utolsó percek komolyabb helyzet nélkül teltek el, így az eredmény nem változott, a DVTK Jegesmedvék csapata kétgólos sikert aratott hazai pályán.

Értékelés

Glen Hanlon: Nagyszerű mérkőzést játszottunk a nagyszerű szurkolóink előtt. A győzelmet ezúttal a remek emberhátrányos védekezésünknek köszönhetjük. A védekezésünk az egész játékunknak stabilitást adott. Gratulálok a csapatomnak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat