2018. december 11. Árpád
„Ne kérje senki, hogy otthon üljek…” – Betti programajánlója
Muntyán Bernadett
|
2017. szeptember 01. 17:07
|
frissítve: 2017. szeptember 04. 06:04
Ősz van! Legalábbis hivatalosan kezdetét vette a narancssárga faleveles, langyos évszak. Ez persze egyenesen arányos azzal, hogy iskolába kell menni, visszazökkenni abba a kerékvágásba, amit 2 hónappal ezelőtt száműztetek az életetekből. Mivel tudom, hogy mindig az első nap volt a legnehezebb a suliban, ezért vigaszdíjként rengeteg miskolci programot gyűjtöttem itt össze, hogy kipihenjétek az első iskolanapot.

miskolci_vadaspark_allatkertek_ejszakaja_20170825_bl_016_web.jpg

Sulinyitó hétvége lesz a Lillafüredi Sport- és Kalandparkban. Kézműves foglalkozások, mesevetítés és pecsétgyűjtő expedíció szerepel a kalandpark programlistáján. Nem csupán sportolni lehet, hanem ajándékokkal is térhettek haza. Gyűjtsetek össze minél több pecsétet a különböző expedíciókon és zsebeljetek be minél több meglepit! A picúroknak üzenem, nem kell félni amiatt, hogy a nagyobbak legyőznek majd titeket, hiszen nektek más expedíciót kell teljesíteni. 3 és 10 éves kor között a kötélpályán és a játszótéren kell brillírozni, 11 és 18 év között pedig a kötélpályán és az ejtőgépen. Mindent bele srácok, győzzön a jobbik!

Szombaton a sporté a főszerep. Legalábbis a Decathlon előtti parkolóban mindenképp, ugyanis Vitál Sport programot tartanak. Ha nem tudod még, mit sportolj, akkor itt a helyed. Egy órától egészen hét óráig tart a sportos rendezvény, ahol megannyi miskolci sportiskola és egyesület mutatkozik majd be. Ki is próbálhatod magát a sportágat is, hiszen lesznek bemutató órák. Lesznek rolleresek a Factoryból, balett, Ifi kézilabdások, kempo, kangoo, thai boksz – csak, hogy néhányat említsek. Sportcipőt fel, irány a Decathlon!

kozepkori_forgatag_vasarnap20170730_bl_020_web.jpg

A Diósgyőri Vár lovagjai a középkori fegyverkezés és harcászat rejtelmeibe avatják be az érdeklődőket a hétvége mindkét napján. Akinek leghőbb vágya, hogy magára öltse a korhű öltözékeket és viseleteket, akkor a hétvégén Diósgyőrben a helye. A lovagi kor hangulatát három különböző időpontban is felidézheti a kilátogató tömeg 11:15, 13:15 és 15:15-kor a Felső várudvaron.

Fesztivál! Pontosabban II. Utcazene Fesztivált rendez a Civil Rádió Miskolc önkéntes csapata. Az Európa téren immáron másodszor gyűjtik egybe a város mini koncertekre áhítozó közönségét. A rádió stábja kitelepül majd a helyszínre, így egy élő adás részesévé is válhat a miskolci fesztiválozó közönség. A szabad ég alatti rádiózáson túl ellepik a teret a gólyalábasok, de lesz még fényfestés is, valamint kiállítás is. Szombat este mindenkit várnak az Európa térre a CiRMi csapattagjai.

avas.jpg

Nem kell búslakodnia annak, aki bérházban lakik, hisz az Avason nekik is lehet kertecskéjük. A lakók kérték, a Dialóg Egyesület pedig segített életre kelteni. Lakosság felmérés alapján alakították ki az Avasi Paradicsomkertet, ahol bárkinek lehet egy kis parcellája, amiben megtermesztheti az ínyére valót. No szombaton ebbe a kertbe nyerhet bepillantást a nagyérdemű, ugyanis Miskolc is csatlakozott a budapesti kezdeményezéshez: a közösségi kertek éjszakájához. A program legfőbb célja, hogy megmutassa a közösségi kertészkedésben rejlő lehetőségeket. Lesz itt játék, zseblámpás túravezetés, valamint kertészkedés is, de arról is gondoskodnak majd a szervezők, hogy senki se maradjon vacsora nélkül.

bonsaikiallitas.jpg.pagespeed.ce_.usob9tmnev.jpg

A Miskolci Bonsai Klub 35. születésnapja alkalmából Bonsai kiállítás lesz az Ifi Házban szeptember 2-án és 3-án. Reggel 9 órától egészen délután 4 óráig bárki bekukkanthat a mini fák világába. Lesz itt bonsai metszés bemutató, valamint szárazvirág kötés is.

Ezen a hétvégén három életet is megmenthettek! Nem kell semmi ördöngösségre gondolni, nem kell supermannek lenni, csupán pár percet vesz el az életedből. Csupán pár csepp vérre van szükség. Az Országos Vérellátó Szolgálat Miskolcon is Retro Véradást szervez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban reggel kilenctől, este hatig. A véradást sör-virsli menüvel hálálják meg a helyszínen, valamint jó pár ajándék kerül majd még kiosztásra a véradók között. Bár nem hiszem, hogy lehet valami nagyobb ajándék attól, hogy három életet megmenthetsz egy körülbelül fél órás mozdulatsorral, ami teljesen fájdalommentes.

kepkivagas.png

Itt a helyem! A Miskolci Nemzeti Színház társulata szeptember 3-án a szokásos szabadtéri rendezvénnyel nyitja meg az új évadot. Egész napos programmal készül a teátrum, melynek helyszíne a Déryné-kert lesz. Kalandjáték, óriásszínező és musicalmesék várják a gyerekeket, de ezen kívül a zenekar és a Miskolci Balett műsorát és a társulat zenés bemutatkozóját is megtekintheti a nagyérdemű. A 194. évad tiszteletére pedig 194 darab lekváros palacsintát sütnek ki a művészek, amelyet a kilátogatók között osztanak majd szét. A gyerekek legnagyobb örömére idén lesz Kalandjáték is. A Minden egér szereti a sajtot bemutatóhoz kapcsolódva Fruzsi és Soma, a két kisegér kéri a kicsik segítségét ahhoz, hogy megtalálják a Nagy Macska Mágust. A játékon 6-12 éves kor közötti gyerekek vehetnek részt, előzetes regisztráció után! Jelentkezni a miskolcinemzeti@gmail.com e-mail címen lehet névvel, telefonszámmal, e-mail címmel. A levélben tüntessék fel a gyermek életkorát is!

evadhirdetes_majus.jpg

Megannyi program várja a miskolciakat szeptember első hétvégéjén. Válogassatok kedvetekre! Élvezzétek ki a hét utolsó napjait, hogy aztán újult erővel kezdjetek neki az ősznek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat