2022. augusztus 16. Ábrahám
Nem kell fizetni a miskolci elkerülő úton
minap.hu
|
2015. január 03. 17:51
|
frissítve: 2015. január 23. 14:27
Mégsem lesz fizetős az M30-as Miskolcot elkerülő szakasza - tájékoztatta a Miskolc Televízió híradóját a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt szóvivője.

ingyenes_autopalya_szakasz_tabla2.jpg

Fotó: illusztráció

 A Borsod-Abaúj Zemplén megyei térképen helytelenül jelölték díjkötelesnek az M30-as, Szirma és Felsőzsolca közti szakaszát. Ez ugyanis főútnak számít, így a jövőben sem kell fizetnie az autósoknak használatáért. Aki csak emiatt a szakasz miatt vásárolta meg a megyei matricát, annak visszatérítik a vételárat. Bővebb tájékoztatást kaphatnak az érintettek a szolgáltató Pesti úton található ügyfélszolgálati irodájában.

 

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vasárnap az MTI-nek is megerősítette: továbbra is díjmentesen használható az M30-as gyorsforgalmi út Miskolcot elkerülő szakasza

Róna Márta kommunikációs vezető elmondta, hogy az M30-as Miskolc Dél és Miskolc Centrum csomópontja közötti útszakasz főút besorolású, ezért eredetileg is díjmentes volt. A szolgáltató honlapján a megyei térképen valóban rosszul volt jelölve az útszakasz, azonban az országos térképen az jól szerepelt, és a hibát már kijavították - fűzte hozzá. A NÚSZ tudomása szerint nincs ehhez hasonló hiba a térképeken, de január végéig a jogalkotóval együtt gyűjtik az észrevételeket, tapasztalatokat, amelyek alapján az illetékes minisztérium meg tudja tenni a szükséges lépéseket - fejtette ki a kommunikációs vezető. Jelezte, hogy az észrevételeket a NÚSZ továbbítja a térképeket készítő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat