2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Nemzetiségek napja: a kisebbségi kultúra megőrzését ünnepelték (Képgalériával)
minap.hu
|
2017. december 13. 16:21
|
frissítve: 2017. december 14. 20:08
A nemzetiségek napján azok munkáját ismerték el, akik sokat tettek a nemzeti identitás megőrzéséért. Szerdán a kilenc nemzetiségi önkormányzat tagjait köszöntötték a városházán.

nemzetisegek_napja_171213ml_41.jpg

Miskolcon kilenc nemzetiségi önkormányzat működik. Mint elhangzott, ezek az önkormányzatok nem csupán a választópolgáraikat képviselik, fontos szerepük is van a kisebbségi kultúra megőrzésében, ápolásában és közvetítésében is.

nemzetisegek_napja_171213ml_36.jpg

– 2012-ben döntött az Országgyűlés arról, hogy december 18-át a nemzetiségek napjává nyilvánítja. Miskolc önkormányzata immáron hagyományosan, minden évben megünnepli ezt a napot – mondta el köszöntőjében Batta Angéla, a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Osztályának vezetője. Díjakat is átadtak az ünnepségen, a nemzetiségi önkormányzatok által felterjesztett személyek számára a kisebbségi grémiumok vezetői és Batta Angéla,osztályvezető.

A német nemzetiségi önkormányzat Papp Ritának, a megyei kórház gyógyszerész-főnővérének adományozott idén elismerést. Díjat vehetett át  a Szlovák Hagyományőrző Népdalkör is, amely egy produkcióval készült az ünnepségre.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat