2018. november 13. Szilvia
„Nyitott szívekre talál” – III. Civil Nap Miskolcon (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. május 19. 17:41
|
frissítve: 2018. május 22. 15:49
Idén harmadik alkalommal szervezte meg Miskolc önkormányzata valamint az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – B.-A.-Z. Megyei Civil Információs Centrum a „Civil Napot”. A Miskolcon tevékenykedő civil szervezetek, közösségek szombaton délután színpadi produkciókkal, standokkal várták a látogatókat az Erzsébet téren.

Miskolcon több mint ezer civil szervezet működik. Méretüket, céljaikat, tevékenységüket tekintve jelentős különbségek vannak köztük. Közös vonásuk, hogy annyira képesek sikeressé válni, amennyire bizalmat tudnak építeni az őket befogadó szűkebb és tágabb közösségben. A rendezvényen megjelenő szervezeteknek lehetőségük volt városi szinten, közösen megmutatni magukat. Ugyanakkor egymás és a lakosság visszajelzéseiből lendületet is kaphattak a munkájukhoz.

A Civil Napot a rendezvény fővédnöke Kiss János alpolgármester nyitotta meg.

civil_nap_20180519_vcs_09.jpg

– Sok mindennek örülhetünk a mai napon - a kedvező időjárásnak is - de legjobban talán annak, hogy már harmadszor találkozhatunk itt, az Erzsébet téren. Három évvel ezelőtt álmodtuk meg a Civil Napot, és nagy boldogság, hogy azóta is nyitott szívekre talál – fogalmazott köszöntőjében az alpolgármester.

Hozzátette, a város gazdasági fejlődése mit sem ér, ha nincs mellette kulturális támaszték, s a Civil Nap ennek az egyik fő eleme. – Azt tanácsolom hát, hogy folytassák azt a töretlen, lankadatlan munkát, melyet eddig is oly szorgalmasan végeztek, csatlakozzanak Miskolc többi programjához! – zárta szavait Kiss János.

A színpadon több szervezet is felvonult, így például a Miskolci Judo Club és a Szirmai Széprózsák Hagyományőrző Egyesület tagjainak produkcióját is láthatták az érdeklődők.

civil_nap_20180519_vcs_10.jpg

A rendezvényen közel hatvan civil szervezet, közösség jelent meg. A látogatók átfogó képet kaptak arról a munkáról, amit a szervezetek a Miskolc, illetve a Miskolcon élők javára végeznek. A kavalkád, amelyet ez a civil ünnep kínált, így egyszerre jelentett kikapcsolódási és tájékozódási lehetőséget, valamint sok eseben konkrét segítséget is a résztvevőknek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat