2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
"Órái előtt többen fejfájástól és hányingertől szenvedtek" – Bántalmazás miatt jelentették fel a tanárt
szabolcsihir.hu
|
2017. december 06. 14:02
|
frissítve: 2017. december 07. 18:33
Bántalmazás miatt jelentettek fel egy nyíregyházi tanárt, aki ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indult ügyben tárgyalást tartott a Nyíregyházi Járásbíróság december 5-én.

bantalmazas_iskola.jpg

Képünk csak illusztráció!

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint a vádlott a tanóráin nem megfelelő pedagógiai módszereket alkalmazott - közölte a Szabolcsihírrel szerdán a Sterné Deák Andrea sajtószóvivő-helyettes. A tanár rendszeresen megalázóan, becsületsértő módon beszélt a gyerekekkel. A tanórákon többször agresszív hangnemben kiabált, s az is előfordult, hogy káromkodott a gyerekek előtt.

Ha a gyerekeknek nem volt megfelelő a technikájuk, a fejükre ütött, vagy az úszószemüveget úgy megrántotta a gyerek fején, hogy az a gyerek arcára visszacsapódott. A nem megfelelő testalkatú gyerekeket az osztály előtt „lekövérezte”. Aki elmondta a szüleinek az iskolában történteket, azt a következő tanórán megszégyenítette.

Módszerei olyan mértékű szorongást, feszültséget okoztak több diákban, hogy a vádlott órái előtt többen fejfájástól és hányingertől szenvedtek, illetve volt olyan gyerek, aki már előző éjszaka nem tudott aludni.

A keddi tárgyaláson a vádlott vitatta az ellene felhozott vádakat, elismerte, hogy szigorú tanár volt, és az érzékenyebb gyerekek nem kedvelték, ugyanakkor elmondta azt is, hogy ő soha nem bántalmazta a gyerekeket. Véleménye szerint hadjárat indult ellene az iskolában.

A bíróság tanúként hallgatta ki az iskola igazgatónőjét, aki arról számolt be, hogy a korábbi években is volt már probléma a vádlott viselkedése, módszerei miatt az iskolában, de idén több, mint 60 szülő jelezte panaszát a tanárral szemben, s kifogásolták, hogy nem megfelelő pedagógiai módszereket alkalmaz, ezért az igazgatónő megalapozottnak látta a feljelentés megtételét a vádlottal szemben.

A bíróság további tanúk kihallgatásával folytatja az eljárást 2018. január 16-án.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat