2020. augusztus 15. Mária
Országos bajnok ötpróbás sportiskolások
minap.hu
|
2018. szeptember 24. 22:27
|
frissítve: 2018. szeptember 27. 14:57
Kiváló versenyzéssel szerezték meg a magyar bajnoki címet a Miskolci Városi Sportiskola (MVSI) serdülő leány ötpróba csapatának tagjai a múlt hétvégén, Székesfehérváron.

A szombati első versenynapon 80 m gátfutás, távolugrás és gerelyhajítás várt a négytagú csapatokra. A teljesítményeket külön-külön pontozták, így alakult ki a nap végére a sorrend, melyben a miskolciak a második helyen tanyáztak.

Vasárnap a magasugrás után a harmadik pozícióban volt az MVSI, de a lányok az utolsó számban, a 800 méteres futásban óriásit produkáltak és hihetetlenül szoros csatában, 7722 pontot teljesítve, 10 egységgel megelőzték a Kecskeméti ARC csapatát és 84 ponttal a 3.helyezett hazai ARAK UP Akadémia együttesét.

mvsi_otproba_lanyok_orszagos_bajnok.jpg

Magyarország serdülő leány összetett (ötpróba) bajnoka 2018-ban tehát a Fülöp Alexa, Rőczei Gréta, Kucsma Kinga, Gál Nikolett összeállítású MVSI csapata, melynek nevelőedzője Soós Istvánné, edzője pedig Majkut Gergely.

Képaláírás: 
Majkut Gergely (balról) edző, Kucsma Kinga, Fülöp Alexa, Rőczei Gréta és Gál Nikolett a székesfehérvári eredményhirdetésen. Fotó: Magánarchívum.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat