2021. december 03. Ferenc
Ötszáznál is több kutyának sikerült menedéket biztosítani a télen
MTI
|
2015. március 03. 17:04
|
frissítve: 2015. március 03. 17:04
Ötszáznál is több kutyának sikerült menedéket biztosítani a hideg időben a Kutya-hideg kampány jóvoltából.

A Vigyél Haza Alapítvány és a Hangya Közösség által a menhelyi kutyák megsegítésére tavaly októberben indított Kutya-hideg kampányban 532 kutyának sikerült menedékről gondoskodni - közölték a szervezetek kedden az MTI-vel.

Ezen a télen 25 menhely és állatvédő szervezet kért segítséget a gondozásukban lévő több ezer kutya biztonságos elhelyezése érdekében, hogy még a kemény hideg beállta előtt kutyaházak biztosításával óvhassák meg az otthontalan állatokat.

Az elmúlt hónapok munkáját 320 önkéntes segítette a gyűjtés szervezésével, kutyaházak készítésével, szállításával és azok felújításával. A novemberi, jótékonysági koncerten 300 támogató vett részt, és az egész kampányban összesen 3,5 millió forintnyi pénzadomány folyt be a szervezőkhöz. Ezen felül 260 kutyaházhoz biztosítottak anyagot, 60 kutyaházat adományoztak közvetlenül a felhívásra, 15 vállalkozás segítette a munkát, és 90-en ajánlottak fel meleg holmikat, gyógyszereket, valamint egyéb használható tárgyakat.

Az akció ugyan lezárult, de a továbbiakban is várják a felajánlásokat a menhelyeken élő állatok javára, amelyek az akció oldalán folyamatosan elérhetők.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat