2019. június 18. Arnold, Levente
Otthonban élő gyermekeknek gyűjtött ajándékot a könyvtár
Muntyán Bernadett
|
2018. december 17. 14:54
|
frissítve: 2018. december 20. 09:56
Hetven, otthonban élő fiatal karácsonyát tette szebbé a Megyei Könyvtár. A diósgyőri lakásotthon és a nagybarcai csecsemő- és anyaotthon kis lakói számára indított adománygyűjtő akciót a könyvtár, a Magyar Könyvtárosok Egyesületével, hogy azok a gyerek is kaphassanak egy doboznyi szeretetet, akiknek semmilyen ajándék nem jut karácsonykor.

konyvtari_ajandek_20181217_vcs_1.jpg

Fotó: Végh Csaba

Advent első vasárnapján indította el adománygyűjtését a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a Magyar Könyvtárosok Egyesületének Megyei Szervezetével, hogy olyan gyerekeknek segíthessenek, akiknek talán semmilyen ajándék nem jut karácsonykor. Advent első vasárnapjának hetétől advent harmadik vasárnapjáig várták a 0–18 éves lányoknak és fiúknak szóló ajándékokat a könyvtár központi épületében és fiókkönyvtáraiban. 

konyvtari_ajandek_20181217_vcs_2.jpg

– Idén három gyűjtést is indítottunk: először a MÁSA-nak, aztán egy megyebeli általános iskolának, most pedig a diósgyőri lakásotthon, valamint a Nagybarcai Különleges Gyermekotthon számára gyűjtöttünk ajándékokat – fogalmazott Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója a december 17-én, hétfőn, a könyvtár központi épületében megtartott sajtónyilvános adományátadáson. Mint mondta, az előző évek cipősdoboz akciói során mondhatni zsákbamacskát adtak át a gyerekeknek, hiszen ők sem tudták, mik voltak a dobozokban. Idén viszont – folytatta – személyre szóló ajándékokat tudnak adni a gyerekeknek, hiszen mind a két intézményben önkénteskednek a Magyar Könyvtárosok Egyesületének tagjai, így ismerik az ott lakókat.

konyvtari_ajandek_20181217_vcs_5.jpg

– A várakozásainkat messzemenően felülmúlta a mennyisége és a minősége az adományoknak, így az intézményeket is meg tudjuk ajándékozni – tette hozzá az igazgató.

Bodnár Judit, a Fülep utcai Lakásotthon fejlesztő pedagógusa úgy fogalmazott, a napokban mindig betéved valaki, aki szeretne felajánlani valamit a gyerekeknek karácsony előtt.

Az átadás jelképes volt, a B.-A.-Z. Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Filep Utcai Lakásotthona, valamint Nagybarcai Különleges Gyermekotthona csomagjait is Bodnár Judit fejlesztőpedagógus és az otthon két lakója vette át – az igazi ünnep karácsonykor érkezik majd el a fiatalokhoz.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat