2019. december 09. Natália
Parkolás, piacok, fürdők – információk a húsvéti nyitvatartásokról
minap.hu
|
2018. március 29. 11:52
|
frissítve: 2018. április 01. 14:01
Mutatjuk, milyen parkolási rend lesz érvényben az ünnepi hosszú hétvége alatt, de megtudhatja például azt is, mikor tartanak nyitva a piacok.

Parkolási rend

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni fizetős várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban március 30-án, nagypénteken és április 2-án, húsvéthétfőn díjmentes a parkolás. A kiemelt közlekedési területeken – vagyis a Tiszai pályaudvar környékén – szintén díjmentes a parkolás március 30-án és április 2-án, míg a többi napon a szokásos rend szerint a díjfizetés 8-tól 18 óráig tart.

parkolo_161027ml_8.jpg

A kiemelt kereskedelmi és idegenforgalmi területeken március 31-én a szombati napon megszokott rend szerint, 8-től 13 óráig díjköteles a parkolás.

Kiemelt kereskedelmi terület:

Búza tér, görög katolikus templom északi és keleti oldali parkoló
Zsolcai kapu páratlan oldala az Ady Endre utca kereszteződéstől a Hatvanötösök útja kereszteződésig
Szendrei utca
Zsolcai kapu 1. előtti parkoló és a Szendrei utca és Zsolcai kapu között található összekötő utca
Búza téri piac nagyparkoló
Szeles utca Huszár utca – Lehel utca közötti szakasza
Hatvanötösök utca Zsolcai kapu – Szeles utca közötti leállósáv
Bethlen G. utca Szeles utca – Szendrei utca közötti szakasza

Kiemelt idegenforgalmi terület: Diósgyőr, Lillafüred, Miskolctapolca.

Az Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök terén lévő mélygarázsban az általános rend szerint kell fizetni ünnepnapokon is.

Piacok

A nagyobb piacok nyitvatartása a húsvéti időszakban az alábbiak szerint módosul: a Zsarnai piac április 1-jén zárva. A Búza téri őstermelői piac március 30-án 5-től 17 óráig, március 31-én, szombaton 5-től 14 óráig tart nyitva, majd húsvétvasárnap és április 2-án, húsvéthétfőn zárva lesz. A Vasgyári piac március 30-án 5-től 15 óráig, március 31-én, szombaton 5-től 14 óráig lesz nyitva, április 1-jén és 2-án viszont zárva tart.

Ügyfélszolgálatok

Március 30-án, nagypénteken és április 2-án, húsvéthétfőn Miskolc Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodája – Városház tér 8. –, és a Miskolc Holding Zrt., MIHŐ Kft. és MIVÍZ Kft. ügyfélszolgálati irodája – Szemere u. 5. – egyaránt zárva lesz.

Fürdők, állatkert

A Miskolctapolcai Strandfürdő Szaunavilág és Fitness részlege nagypénteken és húsvéthétfőn ünnepi nyitvatartás szerint, a Miskolctapolca Barlangfürdő ezeken a napokon 9-től este 8 óráig várja vendégeit.

A Selyemréti Strandfürdő még szezonon kívüli nyitvatartással várja a fürdőzőket, úszókat és szaunázókat nagypénteken és húsvéthétfőn.

miskolci_allatkert_bejarat.jpg

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark március 30-án és április 2-án is már a nyári nyitvatartás szerint, 9-től 19 óráig várja vendégeit.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat