2022. augusztus 18. Ilona
Polgármesteri köszöntés és elismerések a Magyar Sajtó Napján
Kujan István
|
2015. március 13. 15:51
|
frissítve: 2015. március 18. 08:50
A Magyar Sajtó Napja alkalmából köszöntötte pénteken Miskolc polgármestere a helyi média képviselőit. Kriza Ákos a városházán adta át az Év tudósítója, az Év szerkesztője és az Év fotósa elismerést.
Nem

1990. óta március 15-én a magyar sajtót is ünnepeljük. Mint ismert, 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt. Az ünnepi elfoglaltságok miatt Kriza Ákos pénteken köszöntötte a városházán a helyi média képviselőit.

Miskolc polgármestere örömét fejezte ki, hogy négy évvel ezelőtt Dobos Tímea kitalálta: a Magyar Sajtó Napján, évente egyszer jöjjenek össze a városháza dolgozói és a média képviselői. A kötetlen beszélgetés és a szerkesztők, újságírók, fotósok köszöntése mellett ugyanakkor alkalom nyílik arra is ilyenkor – fűzte hozzá a városvezető –, hogy elmúlt évi munkájukat elismerjék.

A városi elismeréseket ezúttal három kategóriában adták át. Az Év tudósítója címet Balázs Mária, az MTI tudósítója, a Rádió-M hírszerkesztője kapta. Az Év szerkesztője Molnár Péter, a Miskolc Televízió felelős szerkesztője lett, míg az Év fotósa elismerést Juhász Ákos, a Miskolci Napló-minap.hu fotósa vehette át Miskolc polgármesterétől.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat