2018. december 18. Auguszta
Porcelánból autó? – A Bugatti megcsinálta
nuus.hu
|
2018. május 16. 14:34
|
frissítve: 2018. május 17. 12:02
A Bugatti Veyron egy elég híres sportautó, ebből készítettek egyet porcelánból. L'Or Blanc-nak nevezték el, ami fehéraranyat jelent. Azért kapta ezt a nevet, mert amikor a napon van, olyan fényesen csillog a fehér porcelán, mint a fehérarany.

bugatti_porcelan_2.jpg

A Bugatti dizájnerei a német Royal Porcelain Factory munkáiból inspirálódtak. Az ő művészeik nagyon menő porcelánokat festenek kézzel, a Bugattinál pedig észrevették, hogy ez hasonlít a kézzel történő autófestéshez. Innen jött az ötlet, hogy készítsenek egy porcelán karosszériájú autót.

bugatti_porcelan.jpg

A Veyron fehér porcelánból van, és az összes minta kézzel festett. Az egész karosszéria, és rengeteg díszítőelem porcelánból készült. A tanksapka, az autó elején lévő jel és a dísztárcsa is, sőt kapott egy kaviártálat porcelánból, ami nyilván létfontosságú felszerelés egy autóban, mi se indulunk el feltöltött kaviártál nélkül reggel a munkába.

bugatti_porcelan_4.jpg

Természetesen végeztek törésteszteket, úgyhogy elvileg egy karambolban biztonságos lehet benne ülni, bár ezt nehéz elképzelni egy porcelánból készült száguldó sportautónál.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat