2018. december 18. Auguszta
A Puskás Akadémia FC nyerte a Danone Focikupa miskolci elődöntőjét
minap.hu
|
2018. június 18. 11:43
|
frissítve: 2018. június 19. 14:54
A felcsúti Puskás Akadémia FC csapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna szombati, miskolci regionális elődöntőjét. A focikupa miskolci fordulóján 177 gyerek játszott a mérkőzéseken, míg a vendégeket Családi Egészségnap, egészséges táplálkozással kapcsolatos kvízek, testtömegindex-számítás és ügyességi játékok várták. A gyerekek Sass Dani gasztroarccal, Salamon József válogatott labdarúgóval, a DVTK aranycsapat középhátvédjével és Veréb Györggyel, a DVTK kapusedzőjével is találkozhattak.

Második helyen a Vasas Kubala Akadémia U12-es együttese végzett, a harmadik pedig a DVTK FC lett. Ez a három csapat jutott be a torna június 17-i, budapesti országos döntőjébe, amelynek győztese jövőre Spanyolországban, a nemzetközi döntőn képviselheti Magyarországot. 

danone_focikupa_3.jpg

Fókuszban a foci és egészséges táplálkozás

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 18 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája. A közel 30 országban megrendezett eseményen minden évben 2,5 millió gyerek vesz részt. A torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyerekeket. Éppen ezért a Legjobb kapus, a Legjobb játékos és a Gólkirály mellett, a tornán az idén először ítélték oda az Egészség Bajnoka címet is, amelyet Kátai Roland, az FC Hatvan játékosa nyert el. Ő szerepelt ugyanis a legjobban a Danone és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által végzett egészség kvízen.

– A 10-12 éves gyermekek 42%-a mindössze hetente 1-2 alkalommal fogyaszt magas kalciumtartalmú tejet és tejtermékeket, például joghurtot, és akkor is csak a szükséges mennyiség felét – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere, utalva a focikupában résztvevő több mint 800 gyermek körében végzett tavalyi felmérés legfontosabb eredményére. – Vállalatunknak kiemelt célja, hogy nap mint nap tegyünk a saját és bolygónk egészségéért, ezt fogalmaztuk meg az ’Egy életünk van és egy bolygónk’ küldetésünkben. Hisszük, hogy az egészséges életvitelhez a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen, melyhez a környezet védelmére is szükség van. Éppen ezért az idei eseményen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekeket és a meccsekre kilátogató családokat egészséges táplálkozásra oktassuk és neveljük – tette hozzá.

danone_focikupa_2.jpg

Családi Egészségnap: tanácsadás és testtömegindex-számítás a pálya mentén

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna miskolci regionális elődöntőjén több mint 40 mérkőzést szurkolhattak végig a nézők. A mérkőzésekre és az azokhoz kapcsolódó Családi Egészségnapra a Nagycsaládosok Országos Egyesületének helyi tagszervezeteit is meghívta a Danone. Az eseményekre kilátogató nagycsaládok és a pályákon játszó gyermekek szülei és családtagjai az Egészségnap keretében táplálkozással kapcsolatos kvízeket tölthettek ki és testtömegindex-számításon és ügyességi játékokban vehettek részt, valamint hasznos táplálkozási tanácsokkal is ellátták őket a szakértők.

Nyilasi, Dárdai, Zidane

A Danone Focikupa a Gyermekekért tornát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is támogatta, emellett sztárlabdarúgók is a program mellé álltak. A kupa nemzetközi nagykövete pedig már több mint 10 éve a legendás labdarúgó, Zinedine Zidane. Magyarországon a Danone Focikupa a Gyermekekért fővédnöke immár harmadik éve Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja. A gyerekek a torna miskolci elődöntőjén Sass Dani gasztroarccal, Salamon József válogatott labdarúgóval, a DVTK aranycsapat középhátvédjével és Veréb Györggyel, a DVTK kapusedzőjével is találkozhattak. A miskolci regionális forduló három továbbjutó csapata, a Puskás Akadémia FC, a Vasas Kubala Akadémia és a DVTK FC nyerte el a lehetőséget, hogy június 17-én, Budapesten is megmutassa a tudását, a döntő győztese pedig Spanyolországban képviselheti majd Magyarországot a nemzetközi döntőben 2019-ben.

danone_focikupa.jpg

Eredmények:

  • 1.helyezett: Puskás Akadémia FC
  • 2.helyezett: Vasas Kubala Akadémia
  • 3.helyezett: DVTK FC

Legjobb játékos: Krupa Zsolt (Puskás Akadémia FC)

Legjobb kapus: Nagy Marcell (REAC Sportiskola SE)

Gólkirály: Vajda Milán (Vasas Kubala Akadémia)

Fair Play Csapat: DVTK SE

Fair Play egyéni: Tóth Zsombor (Gyöngyösi AK)

Egészség Bajnoka: Kátai Roland (FC Hatvan)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat