2018. augusztus 22. Menyhért, Mirjam
Miskolc
16°C / 29°C
A rendkívüli hideg miatt Oroszország nyolc régiójában szünetel a tanítás
mti.hu
|
2018. január 23. 10:10
|
frissítve: 2018. január 23. 10:10
A rendkívüli hideg miatt Oroszország nyolc régiójában, ezerötszáz iskolában szünetel a tanítás, és csaknem négyszázezer iskolás tért át a távoktatásra - közölte kedden a rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma.

A „szociális védelemben nem részesülő” lakosság számára az ország 21 távol-keleti, szibériai és uráli régiójában - ahol a napi középhőmérséklet mínusz 56 fokra süllyedt - százhatvanhat menedéket alakítottak ki, több mint hétezer fős befogadóképességgel. Emellett hatvannégy mobil és ezerháromszázhatvanhárom kitelepült melegedő és étkező működik.

A legnehezebben járható és a legveszélyesebb autóútszakaszokon százharminchárom operatív csoport teljesít szolgálatot. Az elmúlt nap leforgása alatt több mint kétszázkilencven helyközi buszjáratot töröltek az Altaji területen, Novoszibirszk, Omszk és Tomszk megyében, valamint a Hanti-Manysi Autonóm Körzetben. A vonatok ugyanakkor menetrendszerűen közlekednek, a vasútvonalak folyamatos ellenőrzése mellett. A vészhelyzetek elhárítására százhuszonnégyezer ember és negyvenezer munkagép készült fel. Közülük tizenkétezer ember a rendkívüli helyzetek minisztériumának állományához tartozik.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat