2020. május 30. Janka, Zsanett
Rendkívüli közgyűlés: összevonják a MESZEGYI-t és az Őszi Napsugár Otthont
minap.hu
|
2018. november 15. 10:45
|
frissítve: 2018. november 16. 15:52
Rendkívüli ülést tartott csütörtökön Miskolc Megyei Jogú Város közgyűlése. Az ülésen egyetlen napirendi pont szerepelt: szociális intézmények - a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) és az Őszi Napsugár Otthon - összevonása.

kozgyules_20181115_vcs_03.jpg

Fotó: Végh Csaba

Az ülés elején Kriza Ákos polgármester Miskolc város honlapjának sikeréről szólt, amely a Marketing Szövetség döntése alapján, több mint kétszáz pályázó közül lett a 2018 Abszolút Év Honlapja kategória győztese, emellett az Önkormányzatok és települések kategóriában is az élen végzett. Ezt követően egyperces, néma felállással adóztak a közelmúltban elhunyt, jeles személyiségek - Juhász József professzor, Varga Miklós szobrászművész, Kocsis István szülész-nőgyógyász és Figeczki Balázs görögkatolikus főesperes - emlékének.

kozgyules_20181115_vcs_06.jpg

A szociális intézmények egyesítéséről szóló napirendi ponthoz Papp Csaba egészségügy és szociális ügyekért felelős polgármesteri biztos fűzött szóbeli kiegészítést. Mint mondta, városvezetés a sikeres Salkaházi Sára Programmal összefüggésben, új alapokra kívánja helyezni az egészségügyi és szociális politikáját. Így született meg az élethosszig tartó gondoskodás program, melynek első mérföldköve az egészségügyi alapellátást biztosító egészségfejlesztési intézet létrehozása volt. - A jelenlegi előterjesztéssel a második mérföldkőhöz értünk. Eddig külön működött az alap és a szakosított ellátás, most azonban új formában, a MESZEGYI intézményébe integrálódik – mondta el Papp Csaba, aki szólt az ezzel kapcsolatos a megtakarításokról is. – Az új működtetés kapcsán ötven-hatvan milliót spórol majd a város, de nem ez volt az elsődleges célunk, ezt az összeget sem vonjuk el a területtől. Fő szándékunk az volt, hogy megszüntessük a két intézmény működtetése kapcsán eddig jelen lévő  párhuzamosságokat – hangoztatta a polgármesteri biztos.

kozgyules_20181115_vcs_09.jpg

Mint elhangzott, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény három igazgatósággal és tizenegy feladatkörrel működik. – Az összevonással  az Őszi Napsugár intézményrendszere külön igazgatóságként lesz jelen az egyesített rendszerben. Ezáltal egységes gondolkodást, szemléletet és üzemeltetést tudunk  biztosítani – emelte ki Papp Csaba. – A terület fejlesztésébe a város eddig több mint kétmilliárdot fektetett TOP forrásokból, most pedig több mint egymilliárd kétszázmillió forintból újítja meg a rendszert, amely nagyon modern munkahelyeket fog biztosítani a dolgozók számára is – összegezte a polgármesteri biztos, aki köszönetet mondva az alázatos munkáért a terület minden dolgozójának, a Szociális Munka Hetén.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat