2022. július 07. Apollónia
Rókát találtak a baleseti központ egyik kórtermében
pestisracok.hu
|
2016. június 20. 12:01
|
frissítve: 2016. június 22. 14:41
Az eddig példátlan eset szombat délelőtt történt a baleseti központban. A harmadik emeleti ér- és kézsebészeti osztály egyik, szerencsére üres kórtermében a nővérek egy kifejlett rókát fedeztek fel.

A kifejlett rókát a fővárosi Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ egyik harmadik emeleti kórtermében találták.A kórház vezetősége azonnal megtette a szükséges intézkedéseket és kihívták a fővárosi főállatorvost, az ÁNTSZ-t, az állatvédőket és a rendőrséget. A rókát végül az Illatos úti állategészségügyi telepre vitték, ahol jelenleg is megfigyelés alatt tartják – értesült a PestiSrácok.hu.

Egyelőre nem tudni, hogy miként kerülhetett az intézménybe a vadállat, a kórház vizsgálatot indított. A megmagyarázhatatlan esetre két megoldás létezhet: vagy bevitték oda az állatot, vagy valamilyen trükkös módon besétált. Ha utóbbi, akkor van esély rá, hogy veszett lehetett, ugyanis a róka csak akkor megy közel az emberhez, ha beteg. Viszont akkor miként juthatott fel a harmadikra? A kórháznak ugyanis három bejárata van, kettő közülük fotocellás. Aztán ha mégis bejutott valamilyen módon, kizárt, hogy az egyébként hétvégén is igen nagy forgalmú intézetben senkivel nem fut össze a lépcsőn, hiszen valamiképpen fel kellett jutnia a harmadik emeletre. Mondjuk lifttel is mehetett, de az megint egy képtelen verzió. Aztán az is nagy kérdés, miként kerül a város közepére róka. Az tény, hogy közel van a Fiumei úti sírkert, ott esetleg előfordulhat róka, és átsétálhatott a kórházba, de kérdés miért? Egy orvos viccesen úgy fogalmazott: “Ha a róka tényleg beteg volt, és vállalta a veszélyt, akkor tudnia kellett, hogy a baleseti az egyetlen kórház, ahol meg is gyógyítják. Csak az a kérdés, volt-e nála TB-kártya." Ezt inkább nem kommentáljuk…:-) - olvasható a cikkben.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat