2018. augusztus 22. Menyhért, Mirjam
Miskolc
16°C / 29°C
Rózsaszín "bundába" öltöztek a Jegesmedvék
Tóth Milán
|
2017. október 03. 17:53
|
frissítve: 2017. október 04. 20:33
A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata is csatlakozott a Rózsaszín október mozgalomhoz, amely a mellrák szűrővizsgálatainak a fontosságára hívja fel a figyelmet. Ennek megfelelően a csapat rózsaszín mezben fog melegíteni, melyek a hónap végén felajánlásra kerülnek.

dvtk_jegesmedvek_mellrak_2_171003_tm.jpg

Rózsaszín mezben melegítenek októberben a Jegesmedvék.

Október az emlőrák elleni küzdelem nemzetközi hónapja, a mozgalom hazánkban is egyre népszerűbb. Korábban az MVSI judósa, Gercsák Szabina csatlakozott a kezdeményezéshez, és így tett a Telekom Veszprém férfikézi csapata is. Kedden aztán a DVTK Jegesmedvék is beálltak a sorba, és hogy felhívják a szűrővizsgálatok fontosságára a figyelmet, minden hazai összecsapás előtt rózsaszín mezben fognak melegíteni, illetve rózsaszín pászkákat használnak a találkozókon. A mezeket a hónap végén a játékosok aláírják, majd a klub elárverezi azokat, a befolyt összeget pedig a Magyar Rákellenes Liga kapja.

– Arra hívjuk fel a figyelmet, hogy az emlőrák gyógyítható, ha időben kiszűrjük – fogalmazott a liga elnöke, Rozványi Balázs, aki elmondta, Magyarországon a 45-65 éves nők csupán 50 százaléka megy el a szűrésre. Nagy Ádám csapatmenedzser elárulta: tavaly néhány játékos önkéntesen csatlakozott a novemberi Movember mozgalomhoz, és nem csak bajuszt növesztettek, hanem el is mentek szűrővizsgálatra. Maga az ötlet arra sarkallta idén a klubvezetést, hogy beálljon jégkorongozói mögé, így csatlakoztak a Jegesmedvék az emlőrák elleni küzdelemhez.

– A mi dolgunk az, hogy példát mutassunk, felhívjuk az emberek figyelmét – fogalmazott Magosi Bálint csapatkapitány, aki elismerte, hogy bár a novemberi mozgalmat férfiként jobban át tudják élni, de az októberit is remek kezdeményezésnek tartják. – Ha csak egy nőnél felfedezik időben a betegséget, és meggyógyítják, már megérte.

jegesmedvek_dvtk-ferencvaros_20170927_bl_004_web.jpg

Magosi Bálint akcióban. Fotó: Beregi László

Természetesen a soron következő mérkőzések is terítékre kerültek, hiszen a Jegesmedvékre három komoly összecsapás vár a következő egy hétben. A Visegrád Kupa negyeddöntőjében a Zsolnával játszik – előbb idegenben (október 4.), majd Miskolcon (október 11.), közte viszont a MAC Budapesttel (október 6., otthon) és a Ferencvárosi TC-vel (október 9., idegenben) is megmérkőzik. Közben volt egy kis szünet a bajnokságban, a magyar válogatottban heten is szerepeltek, nem is eredménytelenül, hiszen legyőzték Lengyelországot. Az itthon maradtak sem unatkoztak, Mikael Tisell vezetőedző ugyanis nem adott sok pihenőt csapatának. A regenerációra persze elég volt.

– Remélem, ismét jó meccset tudunk ellenük játszani, hiszen a felkészülési időszak végén legyőztük őket egy góllal – utalt a zsolnaiak elleni párharcra a svéd szakember, a Visegrád Kupa csoportmeccsén ugyanis a "macik" 3-2-re nyertek Szlovákiában. – Ezen a meccsen talán többet kell majd védekeznünk, más lesz a tempó. Az öt az öt ellen is jobban kell teljesítenünk, nem szabad sok emberelőnyt adnunk ellenfelünknek. A visszavágó miatt hat harmados összecsapás vár ránk, ami még több koncentrációt igényel.

Sem Tisell, sem pedig Magosi nem gondol még a MAC illetve a Ferencváros elleni Erste Liga-rangadókra, a Zilina elleni visszavágóról nem is beszélve. Tisell elárulta, játékosai motiváltak, és nem aggódnak a sűrű meccsnaptár miatt.

macik_dvtk_tisell_goz_170914_tm4.jpg

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat