2018. július 23. Lenke
Miskolc
15°C / 27°C
Rózsaszínben látjuk a világot! – Gasztrokampány a mellrák ellen
minap.hu
|
2017. október 04. 15:33
|
frissítve: 2017. október 05. 21:47
A Mellrákinfó Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csoportja a mellrák-ellenes hónap jegyében gasztrokampányt indít. A mozgalomhoz csatlakozik a miskolctapolcai Avalon Park olasz étterme, az Avalon Ristorante, ahol október 1. és 31. között rózsaszín ételekkel, italokkal és desszertekkel bővítik étlapjukat.

rozsaszin_etelekkel_a_mellrak_ellen_4_small.jpg

Október a nemzetközi mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek okán különböző kezdeményezések indultak Miskolc városában is, hogy felhívják a figyelmet a betegségre és annak megelőzésére. A Mellrákinfó Egyesület a mellrákkal küzdő nők segítésére jött létre. A Budapesten megalapult szervezet több vidéki csoportot is létrehozott, hogy ne csak a fővárosban élőket támogassák, hanem az ország több pontján is segítséget tudjanak nyújtani. Az egyesület borsodi csoportja a miskolci Herman Ottó Múzeumban megtekinthető fotókiállítás mellett Pink Gasztrokampányt indított, adománygyűjtési céllal. A kezdeményezéshez csatlakozott miskolci vendéglátóhelyek úgynevezett pink ételekkel, italokkal és desszertekkel bővítik kínálatukat október 1. és október 31. között. Az egészséges finomságok megvásárlásából befolyt összeg a Mellrákinfó-Borsodhoz kerül.

rozsaszin_etelekkel_a_mellrak_ellen_1_small.jpg

A kezdeményezéshez csatlakozott az Avalon Park étterme, az Avalon Ristorante is. Az érdeklődők a különleges főétel és desszert mellett bíztató üzenetekkel díszített kis sütemények közül is választhatnak. A rózsaszín menüt a Ristorante séfjei, Szepesi Gábor kreatív chef és Albók Gyula executive chef úgy álmodták meg, hogy azok kizárólag jótékony hatású alapanyagok felhasználásával készüljenek. Ilyen hozzávalók például a sárgarépa, az áfonya és a cékla, amelyek csökkentik a mellrák kockázatát, vagy a chia mag és a pitaja, amelyek bizonyítottan számtalan pozitív élettani hatást gyakorolnak a szervezetre.

rozsaszin_etelekkel_a_mellrak_ellen_2_small.jpg

A főételek és a desszertek árának 20%-át, a kis sütemények árának pedig 100%-át ajánlja fel az étterem az egyesület számára.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat