2020. július 10. Amália
Sajtóhírek szerint a DVTK Jegesmedvéket mázsálták meg igazán a szlovák szurkolók rendbontása miatt
jegkorongblog.hu
|
2018. október 05. 16:48
|
frissítve: 2018. október 08. 10:05
Máris sokakban felháborodást keltett, hogy a szlovák jégkorongszövetség fegyelmi bizottsága csaknem ötször akkora összegre (7000 euróra) bírságolta meg a szeptember 21-ei, miskolci rendbontás miatt a DVTK Jegesmedvéket, mint a HKM Zvolen (Zólyom) együttesét, amelynek a szurkolói a botrányt csinálták. Nekik mindössze 1500 eurót kell fizetniük. A DVTK közleményben reagált a hokejportal.sk oldalon megjelent írásra.

A szlovák jégkorongszövetség fegyelmi bizottsága megvizsgálta a szeptember 21-ei DVTK Jegesmedvék–HKM Zvolen Extraliga-mérkőzésen a lelátón történteket, annak alapján hozta meg a határozatát.

dvtk_balhe.mp4_.still007.jpg

Mint azt portálunk is megírta, a szeptember 21-ei, miskolci összecsapás harmadik harmada előtt zólyomi huligánok a kordonokat áttörve verekedést kezdeményeztek a biztonságiakkal, majd rárontottak a békés hazai szurkolókra is. Az események során többen megsérültek, a huligánokat végül a rohamrendőröknek kellett kiszorítaniuk a létesítményből. A későbbiekben közlemények és állásfoglalások sora került napvilágra, maga a zólyomi klub is élesen elhatárolódott rendbontóktól.

dvtk_balhe.mp4_.still005.jpg

A történtek ismeretében sokakat megdöbbentett a Jegesmedvéket és a zólyomiakat sújtó bírságok mértéke, illetve különbsége. A fegyelmi bizottság szerint – írja a Hokejportal.sk – „a Miskolc a mérkőzés rendezőjeként minimalizálhatta volna a következményeket, ha korábban reagál a huliganizmusra. A biztonsági szolgálat és a rendezők nem léptek fel kellő eréllyel, késlekedtek, a hazai rendezőknek az első konfliktus után, amely a büfénél zajlott le, ki kellett volna üríteniük a vendégszektort, de csak később hívták be a csarnok előtt készenlétben várakozó rendőröket.” A HKM Zvolen pedig azért kap büntetést, mert „minden klub felelős szurkolói magatartásáért”.

dvtk_balhe.mp4_.still003.jpg

A szlovák portál cikke szerint a DVTK Jegesmedvék a beazonosított rendbontókon kívánják behajtani a büntetés összegét.

A DVTK Jegesmedvék csapata az alábbi szűkszavú közleményt adta ki pénteken délután 4 óra előtt:

A szerdai napon klubunk képviselője részt vett a DVTK Jegesmedvék – HKM Zvolen mérkőzésen történtekkel kapcsolatos tárgyaláson a Szlovák Jégkorong Szövetség Fegyelmi Bizottsága előtt. A tárgyaláson szóban közölték velünk a klubbal szembeni intézkedéseket. Mivel a mai napig hivatalos úton nem kaptunk határozatot a fegyelmi tárgyaláson meghozott döntésről, ezért az említett hírt nem tudjuk érdemben kommentálni. A hivatalos határozat átvételét követően tudunk bővebb tájékoztatást adni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat