2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Sikeres évet zár a MIHŐ
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2017. december 14. 16:43
|
frissítve: 2017. december 16. 11:40
A stadion, a diósgyőri edzőközpont és hamarosan a Lévay Gimnázium is csatlakozik a környezetbarát miskolci távhőre. Sikeresnek értékelte az évet a MIHŐ ügyvezetője. A társaság többek közt Távhő Ökocímkét kapott, és a Távhősök Viadalán is jól szerepelt a miskolci hőszolgáltató csapata. A MIHŐ csütörtöki évzáróján a versenyen résztvevőket és a társaság legrégebbi dolgozóit is köszöntötték.

Egy kész hőközponti blokk összeszerelése mindössze két és félóra alatt – ez volt a Távhősök viadalának gyakorlati része. A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége először rendezte meg a versenyt Budapesten, amire a MIHŐ is delegálta csapatát. A négyfős csapat munkáját a társaság évzáróján is elismerték. A dolgozók azt mondják, a verseny komoly szakmai megmérettetés volt számukra.

A társaság legrégebbi dolgozóinak munkáját is megköszönték. Hárman kaptak elismerést, több mint három évtizedes szolgálatukért. Hicsó János műszaki ügyintéző elmondása szerint több mint 35 éve dolgozik a társaságnál.

– 1982-ben kezdtem mint autószerelő, gépjárműjavító műhelyben, aztán az átalakulások során ez megszűnt és műszaki ügyintézőként tevékenykedtem tovább – sorolta.

miho_evzaro_171214_vcs_07.jpg

Fotó: Végh Csaba

Sikeres évet zárt a társaság – fogalmazott a MIHŐ ügyvezetője. Nyíri László elmondta, a társaság többek közt hat szolgáltatóval egyetemben Távhő Ökocímkét kapott idén, amit a távhőszolgáltatás szakmai napján, Budapesten adtak át. Miskolc a belvárosi és avasi hőkörzettel pályázott, mindkettőt geotermikus energiával fűtik. Az ügyvezető azt mondta, idén is többen csatlakoztak a környezetbarát távhőre.

– A szolgáltatás minősége továbbra is nagyszerű, nagyon kevés hibával dolgoztunk, de ami hiba volt, azt is ki tudtuk javítani. Ugyanakkor beruházásokat is sikerült végrehajtanunk, az edzőközpontot, az uszodát, a stadiont bekötöttük a távhőbe, az Andor utcai társasházat bekötöttük és további expanziókat végeztünk és fogunk végezni még – tudatta.

miho_evzaro_171214_vcs_10.jpg

Miskolcon ma már a bekerülő hőenergia 60 százalékát zöldenergiából állítják elő, így a MIHŐ is tökéletesen illeszkedik a green city elveihez – mondta Miskolc alpolgármestere.

miho_evzaro_171214_vcs_04.jpg

– A város 2011 óta elkötelezetten építi a zöld város, a green city mozgalom keretein belül azt a fenntartható fejlődést, amely távhőszolgálatás nélkül elképzelhetetlen – húzta alá Pfliegler Péter. – De nemcsak hogy a távhőszolgáltatás nélkül, hanem olyan minőségi távhőszolgáltatás nélkül is, amelyet a MIHŐ tud a miskolciak számára produkálni.

Az eseményen elhangzott, hogy a környezetbarát miskolci távhőre jövőre a Lévay gimnázium és a BOKIK is csatlakozik, de további intézményekkel is tárgyal a társaság.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat