2020. augusztus 07. Ibolya
Szabadlábon a gyalogosgázoló
minap.hu
|
2016. május 12. 14:20
|
frissítve: 2016. május 13. 13:20
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája ma – az ügyészi indítványt elutasítva – megszüntette a bűnügyi őrizetét és azonnali szabadlábra helyezését rendelte el a gyanúsítottnak.

      Mint a Miskolci Törvényszék közleménye is felidézi, a gyanúsított május 9-én éjjel, a Csermőkei úton elütötte a forgalmi sávban gyalogosan közlekedő sértettet, majd segítségnyújtás nélkül továbbhaladt. A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A bíróság álláspontja szerint semmilyen olyan konkrét bizonyíték nem merült fel, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén elszökne, elrejtőzne, hiszen bejelentett munkával, legális jövedelemmel rendelkezik, büntetlen előéletű. Megállapítható, hogy a gyanúsított a gyanúsítást követően a nyomozóhatóság rendelkezésére állt. A bíróság ezen magatartásból, személyi körülményekből arra a megállapításra jutott, hogy a gyanúsított vonatkozásában a szökés, elrejtőzés veszélye nem áll fenn.

A bíróság nem látott olyan különös okot, ami alapján akár a legenyhébb kényszerintézkedés elrendelése szükségesnek mutatkozott volna, így a bíróság a gyanúsított azonnali szabadlábra helyezéséről döntött.

A határozat ellen az ügyészség fellebbezéssel élt.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat