2022. augusztus 16. Ábrahám
Szeptember 1-től a Csillagpontban kezd a sürgősségi
minap.hu
|
2014. augusztus 27. 19:11
|
frissítve: 2014. szeptember 02. 14:39
A Csillagpont épület földszinti helységeiben kezdi meg működését szeptember 1-től a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztály. Ez azt vonja maga után, hogy a MISEK Sürgősségi Osztálya megszűnik.

csillagpont_surgossegi_140827ml_5.jpg

Szeptember 1-én éjféltől kezdi meg működését, a Csillagpont épület földszinti helyiségeiben a megyei kórház sürgősségije, ezzel egy időben megszűnik a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (MISEK) Sürgősségi Osztálya – tájékoztatta szerkesztőségünket Csiba Gábor főigazgató főorvos.

csillagpont_surgossegi_140827ml_2.jpg

A Sürgősségi Betegellátó Osztályon úgynevezett osztályozó rendszer működik, ahol a valóban sürgős esetek mindenkor elsőbbséget kapnak. Ezek az életveszélyes, illetve a gyors állapotromlóssal járó, beavatkozás nélküli súlyos szövődményekkel fenyegető állapotok.

– Tájékoztatásul közöljük, hogy a sürgősségi ellátás nem jelent azonnali ellátást. A sürgősségi ellátás rendszere változatlan marad: továbbra is a központi hívószámot (112) kell tárcsázni, ahol a mentésirányítás eldönti, hogy a háziorvosi ügyelet kocsiját, vagy mentőjárművet küld a helyszínre, illetve javasolja, hogy keressék fel a háziorvosi ügyeletet – áll a kórház közleményében.

csillagpont_surgossegi_140827ml_8.jpg

Fotó: Mocsári L.

Miskolci lakosoknak, járó betegként továbbra is háziorvosukhoz vagy a Csabai kapu 9-11. alatt, 24 órán át működő háziorvosi ügyeletet kell felkeresniük. Az ügyeleten szolgálatban lévő orvos vizsgálat után, megítélése szerint a beteget továbbküldheti a Sürgősségi Betegellátó Osztályra.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat