2022. december 08. Mária
Szerető társ kerestetik – Nyílt nap a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Képgalériával!)
Muntyán Bernadett
|
2018. március 25. 12:35
|
frissítve: 2018. március 26. 19:32
Egy életen át keressük az igazit. Azt az egyet, aki valóban a társunk lesz, aki kitart mellettünk jóban-rosszban, aki mellett nem kell a nap minden percében tökéletesnek lennünk, mert ő akkor is szeret minket, ha épp kócos a hajunk, és melegítőben kucorgunk a TV előtt. Felmerül a kérdés: ilyen valóban létezik?

Néha azt érezzük, nem is létezik feltétel nélküli szeretet, és az, amire vágyunk, talán csak a tündérmesék egyik állandó kelléke. Aztán, amikor hazaérünk, és egy kis szeretetgombóc csillogó szemekkel ugrál a kapuban, mert egész nap csak arra várt, hogy végre hazaérjünk, és megsimogassuk, rádöbbenünk, talán mégis létezik egy olyan fajta szeretet, amelyet csak azok érthetnek meg igazán, akikre vár otthon egy kutyus.

nyilt_nap_a_miskolci_allategeszsegugyi_telepen_20180324_bl_020_web.jpg

Azonban nem minden négylábú olyan szerencsés, hogy szerető család veszi körül, és melegben tengetheti életének kutyaéveit: nagyon sokan gazdi nélküliek, és átmeneti menedékre szorulnak. Azok a kutyusok, akik a Miskolci Állategészségügyi Telep falai között élik mindennapjaikat, szintén vágynak arra, hogy végre rájuk találjon az az egy, akit feltétel nélkül szerethetnek.

nyilt_nap_a_miskolci_allategeszsegugyi_telepen_20180324_bl_017_web.jpg

Ezek a kutyák lehet, hogy nem fajtiszták, lehet, hogy nem tudjuk, honnan származnak, vagy mivel etették őket. Fogalmunk sincs, milyen múlttal rendelkeznek, sem arról, pontosan mikor jöttek a világra. Csupán egy dolgot tudunk: nincs hová menniük.

nyilt_nap_a_miskolci_allategeszsegugyi_telepen_20180324_bl_014_web.jpg

A telep dolgozóinak hála kéthetente lehetőségük nyílik a miskolciaknak, hogy ellátogassanak a Fonoda utcai telephelyre, és kipróbálhassák magukat gazdi szerepben. Itt aztán ér sétáltatni, simogatni, becézgetni, elképzelni a közös jövőt, és beleszeretni abba az egybe, aki hűséges társunkká avanzsálhat a nap végén!

nyilt_nap_a_miskolci_allategeszsegugyi_telepen_20180324_bl_003_web.jpg

Most szombaton is megtelt a telep élettel: rengetegen látogattak ki, hogy néhány percre örömet szerezzenek a telep lakóinak. Vannak már visszajáró sétáltatók, akik minden második héten rutinszerűen pattannak a kocsiba, és hajtanak el a Tiszai pályaudvar szomszédságába, hogy a friss levegőn fussanak egy jót ezekkel a szőrpamacsokkal. Sokan adományokkal érkeznek ilyenkor, megrakott kocsikkal, mivel sajnos nem tudunk mindenkinek segíteni, nem tudunk mindenkit befogadni. De egy hatalmas sétával, egy jó szóval, és egy jó falattal már sokat segítettünk ezeknek a kutyusoknak.

nyilt_nap_a_miskolci_allategeszsegugyi_telepen_20180324_bl_010_web.jpg

A nyílt napra Hubay György országgyűlési képviselő-jelölt is ellátogatott, aki több kilogrammnyi táppal kedveskedett a gazdira váró kutyusoknak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat