2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
A Szociális Munka Napját ünnepelték Miskolcon
Kujan István
|
2017. november 20. 15:28
|
frissítve: 2017. november 23. 09:01
A szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi szolgálatokban dolgozó munkatársak felkészülten, elkötelezetten és magas szakmai színvonalon végzik munkájukat – hangzott el azon a hétfői ünnepségen, amit a Szociális Munka Napja alkalmából rendeztek a miskolci polgármesteri hivatal dísztermében.

Az Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy november 12-ét, a Szociális Munka Napját munkaszüneti nappá nyilvánítja. A figyelem ilyenkor azokra a szakemberekre irányul, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló honfitársainkat.

Köztük van Vida Károlyné is. Az Őszi Napsugár Otthon munkatársa 1999-től dolgozik jelenlegi munkahelyén. – Nagyon szeretek itt dolgozni, szeretek segíteni az időseknek, de munkámhoz tartozik az is, hogy tartjuk a kapcsolatot a hozzátartozókkal. Bármi probléma van, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint azt megoldani – fogalmazott az ünnepségen kitüntetésben részesülő Vida Károlyné. – Az elismerés nagyon meglepett, de természetesen nagyon örülök neki, mert ezzel is elismerik, hogy jól dolgoztam.

szocialis_munka_napja_171120_ja_8.jpg

Papp Csaba egészségügyért és szociális ügyekért felelős polgármesteri biztos. Fotó: Juhász Ákos

Papp Csaba egészségügyért és szociális ügyekért felelős polgármesteri biztos köszöntőjében a gondoskodó Miskolc érdemeit méltatta. A város születéstől az idős korig támogatja a polgárait, odafigyel rájuk.

– Miskolc önöket, egy különleges szakma képviselőit nemcsak egy napon ünnepli, hanem ünnepnapok sokaságán – fogalmazott a polgármesteri biztos, aki az olyan, város által indított programok fontosságát is hangsúlyozta, mint amilyen a Salkaházi program, a gyermekvédelmi vagy éppen egészségfejlesztési programok, melyek egyedülállóak az országban.

szocialis_munka_napja_171120_ja_7.jpg

Ünnepi köszöntőjében Kiss János alpolgármester úgy fogalmazott, a szociális területeken dolgozó szakemberek sokszor nehéz emberi sorsokkal, van, hogy tragédiákkal találkoznak munkájuk során. Gondozottjaikkal, az ápoltakkal fennálló kapcsolatuk azonban igen bensőséges, és bár ez ritkán kerül rivaldafénybe, de munkájukat és sikereiket a nagyobb nyilvánosság előtt is meg kell ünnepelni – húzta alá az alpolgármester.

szocialis_munka_napja_171120_ja_5.jpg

Kiss János felhívta arra is a figyelmet, hogy vannak intézetek, amik azt vizsgálják, mennyire boldogok a társadalmak, és ez a boldogság miből fakad. Megállapították, hogy nem kizárólag az anyagi jólét a boldogság forrása, hanem például a társadalmi kapcsolatok milyensége is sokat tehet a boldog életért.

szocialis_munka_napja_171120_ja_3.jpg

– A szociális munkában dolgozók nemcsak a támogatottjaikra vannak jó hatással, hanem az egész társadalomra. Azoknak is szükségük van önökre, akik semmilyen hiányt, hátrányt nem szenvednek – hangoztatta Kiss János.

szocialis_dijak_vh_171120_ja_1.jpg

2017-ben ők vehettek át kitüntetést:

Balázsfalvi Ágnes, MESZEGYI
Bodnár-Szőllősi Györgyi, MESZEGYI
Csurkó Istvánné, MESZEGYI
Kamenyiczki Lászlóné, Szimbiózis Alapítvány, Szimbiózis Integrált Támogató Szolgálat, Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely
Legényné Fazekas Zsuzsanna, Őszi Napsugár Otthon
Sárréti Éva, MESZEGYI
Szép Józsefné, Páli Szent Vince Magyarországi Szeretetszolgálat, Egészségügyi és Szociális Civil Műhely
Tóthné Orbán Edit, MESZEGYI
Vida Károlyné, Őszi Napsugár Otthon
Vita Judit, MESZEGYI.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat