2020. február 18. Bernadett
Televíziós stáb tagjain kattant bilincs Venezuelában
MTI
|
2019. február 26. 16:00
|
frissítve: 2019. február 28. 09:35
Őrizetbe vették az Egyesült Államok spanyolajkú közössége legnépszerűbb televíziójának, az Univisionnek a riporterét és forgatócsoportját a venezeulai elnöki palotában, mert Nicolás Maduro venezuelai elnöknek nem tetszettek a feltett kérdések – közölte az Univision. A forgatócsoportot kedden kiutasítják Venezuelából.

Az Univision riportere, Jorge Ramos, aki hétfőn készített interjút a venezuelai elnökkel, elmondta: Maduro azután állt fel az interjútól, hogy egy olyan videót mutatott neki, amelyen fiatalok szemétszállító kocsiból esznek. Az elnök azt sem vette jó néven, hogy azt mondta, a venezuelaiak diktátornak tartják őt, és a politikai válságról, a kínzásokról, a politikai foglyokról szóló állításokról kérdezte. Mindezt Maduro „láthatón nem vette jó néven”, és az interjút le is állították – tette hozzá.

A televízió azt közölte, hogy a forgatócsoportot az interjú után három órán keresztül fogva tartották az elnöki palotában, elvették a felvett anyagot és személyes holmijaikat is. Később a hattagú forgatócsoport szabadon távozhatott.

A venezuelai elnöki hivatal bejelentette, hogy a forgatócsoportot kedden kiutasítják az országból. Jorge Rodríguez venezuelai tájékoztatási miniszter a Twitteren azzal vádolta meg az Univisiont, hogy egy „olcsó showműsorra” utazott.

Címlapképünk csak illusztráció!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat