2020. augusztus 03. Hermina
Tizenegy ember sérült meg egy késelés során Kínában
MTI
|
2019. február 21. 10:59
|
frissítve: 2019. február 22. 11:06
Tizenegy embert megsebesített egy elmeháborodott késes támadó csütörtökön a Kína keleti részén fekvő Santung tartomány székhelyén.

Csian város rendőrségének beszámolója szerint a tettest a szemtanúk segítségével gyorsan elfogták, és a hatóságok azonnal őrizetbe is vették. A sebesültek között diákok is vannak, valamint a rendőrség önkéntes segítői. Állapotuk nem veszélyes, de sérüléseik ellátásra kórházba szállították őket.

Az elkövető egy 33 éves férfi, akinek pszichés zavarai voltak. Kínában viszonylag ritkán fordulnak elő erőszakos bűncselekmények, de az utóbbi években számos késes és baltás támadást követtek el, jó részüket gyermekek ellen.

Tavaly áprilisban kilenc középiskolást ölt meg és másik tízet megsebesített egy férfi a Hszian székhelyű Senhszi tartományban. Még februárban egy ember meghalt és tizenkettő megsebesült egy támadó ámokfutásában a főváros, Peking népszerű üzletközpontjában. Decemberben pedig egy férfi késsel próbált meg egy buszt eltéríteni, öt embert megölt, 21-et megsebesített.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat