2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Több mint 1 millió forint értékben foglaltak le hamis mosószert Miskolcon
minap.hu
|
2018. február 20. 08:54
|
frissítve: 2018. február 21. 13:40
Hamis mosószereket, öblítőket és lábápolási termékeket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy internetes áruház miskolci raktárában több mint 1 millió forint értékben. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult büntetőeljárás.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága keddi közleményében azt írták, hogy a lefoglalt vegyi árukra és lábápolási termékekre nemzetközi piacon ismert márkák neveit tüntették fel, úgy értékesítették azokat az egyik ismert webáruházon keresztül. A hamisítványok mindegyikéről hiányoztak az egyedi azonosítók – ezt a jogtulajdonosok képviselői már a helyszínen megállapították –, és a minőségük is elmaradt az eredetitől. A lefoglalt termékek között több tucat olyan is volt, amit éppen minőségi kifogás miatt küldtek vissza a céghez a vásárlók.

hamis_mososzer_nav_ill.jpg

Illusztráció

Az összesen 235 darab, több mint 1 millió forint értékű árut a pénzügyőrök lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál – zárul a közlemény.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat