2020. október 26. Dömötör
Tömött kocsikkal indult útnak a Salkaházi kisvonata
Miskolc TV / minap.hu
|
2016. szeptember 21. 14:42
|
frissítve: 2016. szeptember 23. 05:23
Ismét sokan utaztak a Salkaházi kirándulóvonatán Lillafüredre, harmadszorra is. A város 800 ingyen jegyet biztosított a nyugdíjasoknak. Az utolsó kirándulás csütörtökön lesz, de nem sokáig maradnak program nélkül a nyugdíjasok. Jövő héten szüreti bálra várja a város a szépkorúakat.

salkahazi_vonat_160920ml_02.jpg

Fotó: Mocsári László

A kisvasút Dorottya utcai végállomásánál gyülekeztek a nyugdíjasok. Minden készen állt egy tökéletes kiránduláshoz.

– Kicsit kimozdulhatunk és emberek között lehetünk, társaságban – mondta Magyar Andorné. – Némelyiküket ismerem látásból. Jól érezzük majd magunkat, ráadásul jót tesz egy kis szabad levegő, mert magasan lakunk, a kilencediken.

salkahazi_vonat_160920ml_20.jpg

Bár a szépkorúak közül sokan az unokáikkal is utaznak Lillafüredre a kisvonattal, ez a mai nap mégis más volt. A Salkaházi Programban a város 800 ingyen jegyet biztosított a nyugdíjasoknak, regisztrálni kellett, de a jegyek hamar elfogytak. A lillafüredi kirándulással idén bővült a Salkaházi program, a nyugdíjasoknak pedig sokat jelent, hogy mindig van valami újdonság, amivel a város köszönetet mond nekik.

– Hála istennek, hogy elértük azt, hogy hatvan felett vagyunk – mondta Soltész László. – Én már elmúltam hatvanöt is, és ez nagyon jó, hogy a nyugdíjasokat megtisztelik, megbecsülik, mert nagyon sokat tettünk annak idején, sokat dolgoztunk Miskolcért.

salkahazi_vonat_160920ml_04.jpg

Indulás előtt a város polgármestere kívánt jó utat minden nyugdíjasnak. A város hallgat és számít is a nyugdíjasok véleményére. A kisvonatos kirándulás is az ő ötletük volt.

– Én azt hiszem, hogy ez egy bejáratott program és a jövőre nézve is ők fogják meghatározni a különböző programpontokat, természetesen a város gazdasági lehetőségeinek a függvényében – mondta Kriza Ákos.

salkahazi_vonat_160920ml_14.jpg

Az idei utolsó Salkaházis kisvonat csütörtökön indul Lillafüredre. De nem sokáig maradnak kikapcsolódási lehetőség nélkül a nyugdíjasok. A polgármester elmondta, a jövő héten szüreti bálra várja a város a miskolci szépkorúakat.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat