2018. november 13. Szilvia
Toroczkai: "A színjáték utolsó felvonása következik"
origo.hu
|
2018. május 26. 12:01
|
frissítve: 2018. május 28. 16:36
Tovább folytatódik a belháború a Jobbikban a Vona Gábor meghosszabbított kezeként funkcionáló új elnökség, azaz a Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton által fémjelzett néppártos vonal, és a Toroczkai László által képviselt radikálisabb, jobboldali irányzat között.

Mint ismeretes, a Jobbik elnöksége etikai eljárást kezdeményezett a párton belüli „Mi magunk” néven politikai platform létrehozását kezdeményező Toroczkai Lászlóval szemben. Toroczkai Facebook-bejegyzésben reagált az ellene indult  eljárás hírére, páros lábbal szállva bele az új elnökségbe.

toroczkai.jpg

A Jobbik új elnöksége csütörtökön tett közzé egy közleményt a Toroczkai ellen induló etikai eljárásról. "A tisztújító kongresszus lezárulta után indított sajtóturnéja során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott, és a Jobbik belső megosztásának és szétszakításának szándékával alapszabályellenesen platform alapítását kezdeményezte" - szólt az indoklás.

A koncepciósnak tűnő, és a másik radikális politikus, Novák Előd kiszorítására emlékeztető eljárás hírére Toroczkai Facebook-oldalán nyilvánította ki véleményét. Posztjában elmeséli, hogy a Gyurcsány-díjas drámát előadó, álvisszavonulást tartó volt pártelnök, Vona Gábor 2017 decemberében először a lemondását kérte, majd utána egy sms-ben visszakozott, és azt kérte, hogy mégse tegye.

toroczkai1.jpg

"Azóta tapasztalom, hogy ki akarnak szorítani a Jobbikból. Valakiknek az útjában vagyok. Más irányt képzelnek el a Jobbiknak, mint én" - írja Toroczkai.

Toroczkai László szerint a sorsáról dönteni hívatott Etikai Bizottságban olyan emberek ülnek, mint a köztudottan Vona lojális végrehajtójaként ismert Szabó Gábor pártigazgató édesapja és Vona testőre. A belső leszámolásra emlékeztető eljárásról azt is elmeséli, hogy az elnökség még be sem hívta, hogy megkérdezzék az általa létrehozni szándékozott platformról. A volt alelnök közleményében azt írja: "Ennek a színjátéknak az utolsó felvonása következik most. Az ítéletet előre megírták..."

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat