2020. szeptember 23. Tekla
Traktorral éjszaka a 37-esen – halálos baleset Sárospatak közelében
minap.hu
|
2016. május 19. 09:20
|
frissítve: 2016. május 20. 10:54
Eleve fel sem hajthatott volna a közútra a forgalomból is kivont lassú járművel a 28 éves vádlott. A traktor kivilágítása is szabálytalan volt, így hátulról rohant bele a vétlen autós. Ketten meghaltak a balesetben.

2015. június elején a vádlott férfi 22 óra után hajtott fel traktorjával a 37. számú főútra. Erre az útszakaszra folyamatosan (ezt táblákkal időközönként jelzik is!) tilos lassú járművel felhajtani, azon közlekedni.

A traktor hátsó részére egy 400 literes permetezőgép volt rögzítve, ami teljes egészében eltakarta a jármű hátsó helyzetjelzőjét. Így aztán éjszaka, a kivilágítatlan közúton a vádlott járműve nem volt kellően látható.

fout_ejszaka_lathatosag_ill.jpg

Mintegy 10 kilométeren keresztül haladt a vádlott járművével az úton, amikor a sértett férfi személygépkocsijával utolérte. Mivel a sötétben későn észlelte a mintegy 20-25 km/h sebességgel haladó traktort, abba hátulról belerohant. Az ütközés következtében az autó átsodródott az úttest bal oldalára, és ott összeütközött egy szabályosan közlekedő pótkocsis teherautóval.

A személyautó azonnal kigyulladt. Vezetője és utasa a helyszínen életét vesztette.

A vádlott több és rendkívül kirívó KRESZ szabályszegése okozta a balesetet. Egyrészt forgalomból kivont járművel közlekedett, tiltás ellenére hajtott fel a közúti szakaszra. A járműre kapcsolt berendezést az előírások szerint semmilyen világító berendezéssel nem látta el, az szabálytalanul eltakarta a jármű hátsó lámpáját és rendszámtábláját.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat. A vádlottal szemben végrehajtandó fogházbüntetést és járművezetéstől eltiltás büntetést indítványozott.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat