2021. december 03. Ferenc
Új, korszerű mentőautókkal bővült a Miskolci Mentőállomás gépjárműparkja
Muntyán Bernadett
|
2018. március 26. 18:04
|
frissítve: 2018. március 28. 13:48
Az Országos Mentőszolgálatnak 2017-ben kormányzati forrásból 193 új, korszerű mentőautó beszerzésére nyílt lehetősége, melyek folyamatosan érkeznek, s állnak szolgálatba. Három közülük a Miskolci Mentőállomáson teljesít szolgálatot.

mentoallomas_uj_autok_180326_ja_4.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Az elmúlt évben a miskolci mentőegységek több mint 86 ezer feladatot láttak el – mentés, mentőszállítás, őrzött szállítás – közben 3.510.000 kilométert tettek meg. A mentőállomás vonzáskörzetébe 19 település tartozik, emellett a Miskolci Irányító Csoport végzi Miskolc, Mezőkövesd, Mezőcsát, Tiszaújváros, Sárospatak és Tokaj orvosi ügyelet irányítását is.

mentoallomas_uj_autok_180326_ja_16.jpg

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő az átadóünnepségen köszönetét fejezte ki a Miskolci Mentőállomás dolgozóinak, áldozatos munkájukért. – Az új mentőautók is hozzájárulnak, hogy mentőseink időben ki tudnak érkezni a betegekhez – fogalmazott, kiemelve, a kormány célja, hogy 21. századi szintre emelje a mentőszolgáltatást. A korszerűsítés biztosítása érdekében autókra és új technikai eszközök beszerzésére is forrást biztosít a kormány, támogatja több mint 6000 új munkaruha beszerzését, és mintegy 300 mentőállomás újjáépítését. Az egészségügyben dolgozók béremelésén túl, a mentőszolgálatot teljesítők plusz 10 százalékos emelésben részesültek. – Mindezek  hozzájárulnak az emberek biztonságának növeléséhez – hangoztatta a képviselő.

mentoallomas_uj_autok_180326_ja_12.jpg

Csató Gábor főigazgató úgy fogalmazott, Miskolcra mindig öröm eljönni, ugyanis a tavalyi év fejlesztéseinek az eredménye itt már minden területen kézzelfogható. Kiemelte, a munkaruha-beszerzés első fázisát is Miskolcon tudták elindítani, és a megyében dolgozó munkatársak  már megkapták az új, modern munkaruhákat. Az új autók gyártásánál kiemelt szempont volt a mentősök és a betegek biztonsága. – Kiemelhetném sok más mellett például a pneumatikus hordágytálcát, vagy azt, hogy mennyivel több fény és hang van ezeken az autókon – ami szintén a közlekedésbiztonságot szolgálja – hangsúlyozta.

A főigazgató kiemelte, a fejlesztés nem áll meg, az idén még 117 ilyen esetrohamkocsit vásárolnak. – Amennyiben ezeket az autókat is beszerezzük, gyakorlatilag 6 év alá csökken az aktív járműállományunk átlagéletkora, ami egész Európában egy egyedülálló innováció. A jövő évig megújítjuk a teljes gépjárműparkunkat – tette hozzá a főigazgató.

mentoallomas_uj_autok_180326_ja_23.jpg

A megyében 24 mentőállomás működik, ezek összesen 66 mentőautóval rendelkeznek. Miskolc mentőállomásán 15 mentőegység teljesít szolgálatot, ezek között 1 rohamkocsi, 2 esetkocsi, 2 mentőorvosi kocsi, 1 kiemelt mentőegység és 9 mentőgépkocsi. Ezek közül hét 24 órás szolgálatot lát el.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat