2020. szeptember 26. Jusztina
Új műanyag-feldolgozó üzem épül a szirmabesenyői elágazásnál
minap.hu
|
2017. január 10. 16:02
|
frissítve: 2017. január 12. 16:08
Mínusz tíz fokban sem áll le a munka – a 26-os főút mellett, Szirmabesenyő területén egy műanyag-feldolgozó üzem épül. A nyolcmilliárdos beruházás magánerőből valósul meg, s mintegy 280-300 ember számára teremt új munkahelyet.

Tavaly az óvoda már átalakult és átadtak egy műfüves focipályát is. Szirmabesenyőn körülbelül 4400-an laknak, az itteni munkavállalók 90 százaléka Miskolcon dolgozik. Szükség lenne munkahelykre a településen is. A  szirmabesenyői önkormányzat tavaly körülbelül 4,3 milliárd forint értékben nyújtott be pályázatokat, remélik, hogy a jövőben fejleszteni tudják az ipari parkot, és szeretnék felújítani a kastélyt is.

szirmabesenyo_fejlesztes_polgarmester_pr22.jpg

Fotó: Parai Roland

Hamarosan – a tervek szerint – egy börtön is létesül majd a tűzoltóság volt gyakorlópályáján. – Egy 50 hektáros repülőtéri területen alakítanánk ki az ipari parkunkat, s lehetőség van itt egy lakóterület fejlesztésre is – mondta el Huszti Gábor, Szirmabesenyő polgármestere.

szirmabesenyo_fejlesztes_polgarmester_pr1.jpg

Huszti Gábor térképen is megmutatta, mi hol épül majd fel és milyen fejlesztési tervek vannak még. A szirmabesenyői önkormányzat tavaly körülbelül 4,3 milliárd forint értékben nyújtott be pályázatokat.

szirmabesenyo_fejlesztes_polgarmester_pr14.jpg

– Ha a realitásokat nézzük, ennyi forrást valószínűleg nem lehet megszerezni. Két prioritásunk van: az egyik az ipari park fejlesztése, a másik pedig a kastély. Ez két olyan terület, amiben nagyon jó lenne elmozdulni – hangsúlyozta a polgármester.

A különleges, négytornyos kastélyban 1976-ig iskola működött. Később azonban annyira leromlott az állaga, hogy a nyolcvanas években már tető sem volt rajta. A műemlékvédelem közreműködésével stabilizálták az állapotát, de nagy szükség lenne a rendes felújításra is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat