2018. augusztus 21. Sámuel, Hajna
Miskolc
16°C / 30°C
Új vezetőket mutattak be a Miskolci Egyetemen
minap.hu
|
2017. október 04. 14:39
|
frissítve: 2017. október 06. 20:20
Második rektori ciklusát kezdte meg 2017. augusztus 15-én Torma András a Miskolci Egyetem élén. Az új rektori vezetést szerdán reggel mutatta be a sajtó munkatársainak, s beszélt jövőbeni terveiről is.

egyetemi_vezetes_171004_vcs_2.jpg

Mint mondta, folytatódnak a Miskolci Egyetemen a már korábban elkezdett projektek, így az intézményfejlesztés és az úgynevezett FIEK program is. Legfontosabbnak azonban az EMMI rendelet által előírt képzési és kimeneti követelmények teljesítését tartja Torma András. – Ez a feladatunk mindenekelőtt. Az átjárás biztosítása érdekében a francia joghallgató ugyanazt tanulja, mint a magyar joghallgató - emelte ki.

egyetemi_vezetes_171004_vcs_6.jpg

Az is elhangzott, hogy Kékesi Tamás rektorhelyettes maradt a posztján, mellette Jakab Nóra és Czap László lát el még hasonló feladatokat. Jakab Nóra oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes elmondta, 2005-ben végzett a Miskolci Egyetemen, végigjárta az oktatói lépcsőfokokat. Ő foglalkozik majd a képzésekkel, az intézményi szintű akkreditációkkal, a hallgatók tanulmányi ügyeivel, a minőségbiztosítási feladatokkal, az esélyegyenlőség kérdésével.

Czap László korábban a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékányhelyettese volt, most ő lett az intézményfejlesztési és kapcsolatokért felelős rektorhelyettes. – A három éve folyó duális képzésben résztvevő cégekkel kell tartanom a kapcsolatot, kutatási területen a partner oktatási intézményekkel, s hozzám tartoznak az önköltséges képzés bizonyos feladatai is - nyilatkozta.

egyetemi_vezetes_171004_vcs_4.jpg

Fotó: Végh Csaba

A rektori hivatal vezetője is új lett, elődje nyugdíjba vonulása után, ezt a posztot Szűcsné Kovács Judit tölti be. Torma András rektor kiemelt fontosságúnak nevezte, hogy  egyre több hallgatója legyen az egyetemnek – Ezt évről évre tudjuk teljesíteni, hiszen tavaly is több hallgatóval kezdtük a tanévet, mint tavalyelőtt, és idén is többel kezdtük, mint tavaly – hangsúlyozta. – Szeretnénk, ha mindez jövőre tükröződne a beiskolázási eredményeken, ezért úgy gondoltuk, felállítunk egy úgynevezett Beiskolázási Központot. Ennek Szilágyi Zsolt az igazgatója – mondta el a rektor, majd Czékmann Zsoltot mutatta be, aki a Felnőttképzési Regionális Központ igazgatója lett.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat