2018. július 23. Lenke
Miskolc
15°C / 27°C
Újabb terror! – Kést rántott egy férfi a marseille-i pályaudvaron
MTI/zoom.hu
|
2017. október 01. 18:39
|
frissítve: 2017. október 02. 21:18
Járőröző katonák lelőttek vasárnap délután egy férfit a dél-franciaországi Marseille főpályaudvarán, miután az késsel támadt utasokra - közölte a helyi ügyészség.

marseille.jpg

Fotó: BBC

A La Provence regionális lap értesülése szerint a támadó két embert szúrt meg, mindketten életüket vesztették.

A támadót, aki a lap állítása szerint azt kiabálta, hogy "Allah Akbar!", a pályaudvaron járőröző katonák lelőtték.

A rendőrség megerősítette, hogy a délután háromnegyed 2 órakor történt támadásban két nő életét vesztette, az egyiknek a támadó elvágta a torkát, a másikat többször megszúrta. Hivatalos források szerint a nyomozók azt feltételezik, hogy terrortámadás történt, de a támadó személyazonossága egyelőre nem ismertes. 

Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított eljárást. Xavier Tarabeux helyi államügyész megerősítette, hogy a terrorkészültség keretében az Őrszem hadműveletben járőröző katonák a pályaudvaron lelőtték a támadót.

marseille2.jpg

Fotó: BBC

“Mindenki kiabált, az emberek elfutottak”- mondta az egyik szemtanú. “A gyerekeket ölbe vették, és az emberek segítettek kijutni a pályaudvarról azoknak is, akik nehezebben mozogtak”- mesélte egy másik. A beszámolók szerint sokan féltek attól, hogy a pályaudvaron bombát is elrejtettek, ezért mindenki menekült, amerre látott. “Két lövést hallottam, ettől kitört a pánik. Az emberek kirohantak a váróteremből és azt kiabálták, hogy mindenki fusson”- mondta egy nő. “Éppen akkor értem a pályaudvarhoz, amikor az emberek elkezdtek rohanni. Aztán látta, egy nőt a földön, éppen újraélesztették”- számolt be egy másik szemtanú a Daily Mailnek.

A pályaudvart kiürítette a rendőrség, és biztonsági kordont húzott az épület köré. Tűzszerészek vizsgálják át a teljes pályaudvart, azt ellenőrzik, hogy van-e a helyszínen robbanószerkezet, illetve, hogy a támadónak voltak-e tettestársai. 

A környéket teljesen lezárta a rendőrség, s azt kéri a Marseille-iektől, hogy kerüljék el a pályaudvart. Gérard Collomb belügyminiszter a Twitteren jelezte, hogy azonnal a helyszínre indul.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat