2018. december 11. Árpád
Újra kellett éleszteni egy embert Balatonfenyvesen
origo.hu
|
2018. július 22. 09:05
|
frissítve: 2018. július 23. 14:46
Szombaton, pár perccel hat óra után a balatonfenyvesi szabad strandon egy szolgálatát éppen befejező vízimentő értesítette a központot, hogy egy férfi rosszul lett a parton. Egy másik strandoló ekkor már próbálta újraéleszteni a férfit, akinek sem keringése, sem légzése nem volt.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata azonnal a helyszínre indított egy Sürgősségi Mentőhajót, amely alig negyed óra múlva megérkezett a beteghez. Közben a mentők is megérkeztek, akiknek sikerült újraéleszteniük a férfit. A keringése helyreállt, nem sokkal később a légzése is normalizálódott, de tudata csak percekkel később tért vissza – írja az Origo.

Az időközben helyszínre érkező pécsi mentőhelikopter a férfit stabil állapotban a Balatonfüredi Szívkórházba vitte.

Nem sokkal azt követően, hogy a mentőhajó elindult Balatonfenyvesről, Balatonboglárról érkezett egy jelzés, mely szerint egy lebegő testet látnak a vízen. Mivel a térségben pénteken egy ember egy vitorlásról vízbeugrott, majd elmerült, a mentőhajó a helyszínre sietett, ahol kiderült, hogy csak egy nádcsomót láttak a víz tetején.

Időközben a sonline.hu, a Somogy megyei RFK Sajtóügyletére hivatkozva azt írta, hogy egy 50 év körüli belga férfi volt az, aki miután a vízbe ugrott, elmerült, és akit társai hiába próbálták megkeresni, nem találták. Mivel a vízbe ugrás helyét csak pontatlanul tudták közölni, a péntek délután megkezdett kutatást a VMSZ szombaton délután felfüggesztette.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat