2022. december 08. Mária
Újra rablót fogott a szolgálaton kívüli kapitány
2014. október 07. 18:11
|
frissítve: 2014. október 07. 18:15
Egy évvel ezelőtt egy idős asszony kirablóját fogta el a szolgálaton kívüli tiszaújvárosi rendőrkapitány Miskolcon, hétfőn egy férfi kirablója került horogra a szemfüles alezredesnek köszönhetően.

Rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság D. Lajos 39 éves miskolci lakos ellen. A nyomozás adatai szerint október 6-án, este 6 óra körül, a Szeles utcán az elkövető egy férfit szólított meg mobiltelefon-vásárlás ürügyével. Az adásvétel elmaradt, ám D. Lajos ekkor pénzt kért, amire a sértett önként átadott néhány száz forintot. A gyanúsított több pénzt szeretett volna, de mivel azt nem kapta meg, ezért bántalmazta a férfit, akinek viszont sikerült elmenekülnie.

A sérült férfit ekkor látta meg a járművével éppen arra haladó tiszaújvárosi rendőrkapitány, Kalapos István alezredes, aki azt is észlelte, hogy három fiatalember sietve távozik a helyszínről.

A kapitány a fiatalokat megállította és igazoltatta, akiktől beszerzett információk alapján D. Lajost a járőrök néhány órán belül elfogták, előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

2013 szeptemberében az alezredes hasonló körülmények között már elfogott egy rablót. Akkor a szolgálaton kívüli rendőri vezető autójával Miskolcon, a szélső sávban haladva arra lett figyelmes, hogy a közeli buszmegállóban egy idős nőt földre löknek, és a támadó annak táskájával futva elmenekül.

A rendőrkapitány ezt látva a járművét a szélső sávban leállította, majd az elakadásjelzőt bekapcsolva kiugrott autójából és mintegy 800 méter futást követően elfogta az idős asszony kirablóját.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat