2021. június 24. Iván
Ünnepséggel, bajnoki mérkőzéssel nyitotta meg kapuit az új diósgyőri stadion! (Képgalériákkal frissítve!)
minap.hu
|
2018. május 05. 10:40
|
frissítve: 2018. május 08. 13:20
Szurkolók ezrei, tömött lelátók előtt adták át szombaton a DVTK új stadionját. Az ünnepélyes megnyitón Kriza Ákos, Miskolc polgármestere kiemelte: „Ez a 21. századi aréna a várost szimbolizálja, amelynek minden adottsága megvan arra, hogy nagy tetteket vigyen véghez. Miskolcon lehet nagyot álmodni, de az álmok igazán csak akkor érnek valamit, ha megvalósulnak. Az új diósgyőri stadion pedig egy megvalósult álom.”

20180505170208_img_0507.jpg

Az ünnepség kezdetén, hatalmas kivetítőkön egy kisfilmet láthatott a közönség. melyet a Miskolci Fotó Klub készített közel 100 helyszínen, 4 hónap alatt, bemutatva a diósgyőri szurkolói létet.

20180505154551_img_0108.jpg

Ezt követően ellepték a pályát a piros-fehérbe öltözött legkisebb focisták, a zászlókkal táncoló fiatalok és a csinos pom-pom lányok.A műsorban a későbbiekben fellépett a Bíborszél zenekar, Czelláth Panna, volt Halftime show, a programot folyamatosan táncosok és dobosok színesítették.

20180505155427_img_0240.jpg

A fesztiváli hangulatot idéző műsor után a DVTK legkisebb focistái sorfalat álltak, hogy az egykori legendák bevonulhassanak a pályára. Simon Ferenc, Veréb György, Salamon József, Oláh Ferenc – hogy csak néhányat említsünk azok közül a legendák közül, akik felsorakoztak a pálya gyepén.

20180505155322_img_0196.jpg

Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos Magyarország kormánya nevében köszöntötte az idén 108 esztendős, sok nagy csatát megélt Diósgyőr-vasgyári Testgyakorlók Körét. – Ahogy a diósgyőri szurkoló mondja: együtt vagyunk, győzni fogunk – hangoztatta a kormánybiztos kiemelve: önök az új stadionnal máris nyertek! Mint fogalmazott, a DVTK újonnan felépült otthona, egy igazi 21. századi eseményközpont.

20180505160530_img_0348.jpg

– A DVTK, Diósgyőr és Miskolc megérdemli az új létesítményt – húzta alá majd kiemelte, a vidéki Magyarországon a DVTK-nak van a legnagyobb és legerőteljesebb szurkolói tábora, akikről mindenki tudja, hogy szenvedélyesek, hűségesek, és kemények, mint az acél. Zárásként hozzátette: Miskolc sportoló és sportszerető város, olimpiai bajnokok, igazi legendák és a jövő reménységeinek hazája.

Kriza Ákos polgármester ünnepi beszédében kiemelte, összefogással és kitartó munkával elértük, hogy Miskolc méltó figyelmet kapjon. Mint mondta, ez a 21. századi aréna a várost szimbolizálja, amelynek minden adottsága megvan ahhoz, hogy nagy tetteket vigyen véghez.

– Éveken át küzdöttünk azért, hogy egy teljes sportbirodalmat építhessünk fel a város szívében, a sport igazi szentélyét – fogalmazott városunk polgármestere. – Miskolcon lehet nagyot álmodni, de az álmok igazán csak akkor érnek valamit, ha megvalósulnak – fogalmazott Kriza Ákos, kihangsúlyozva: az új diósgyőri stadion egy megvalósult álom.

20180505160802_img_0387.jpg

A beszédeket követően Kriza Ákos és Fürjes Balázs átadták a stadion kulcsait a DVTK két legfiatalabb játékosainak. Ezt követően, a Miskolci Fráter Kórussal közösen, a közönség elénekelte a Himnuszt, majd elkezdődött a bemelegítés, 17 órától pedig átvették a pályát a DVTK és a Mezőkövesd játékosai. A közepes iramú mérkőzésen sokáig nem esett gól, noha mindkét csapatnak adódtak helyzetei. Az elsó félidőt követő szünetben egy lánykérésre is sor került a stadion gyepén.

20180505172125_img_0568.jpg

A 88. percben a diósgyőri védők kicsit elaludtak, Stefan Dražić kitűnő labdát kapott a 16-os előterében, tolt egyet rajta, majd Antal mellett a diósgyőri kapu jobb alsó sarkába passzolt (0-1). A hátralévő néhány percben már nem változott az eredmény, a DVTK-nak nem sikerült győzelemmel ünnepelnie az új stadion átadását.

20180505172341_img_0573.jpg

Fernando: "Csak jókat mondhatok a szurkolókról"

- Ez egy nehéz nap volt, jó érzesekkel vártuk a találkozót, felkészültünk az ellefélből, mégis vereség lett a vége. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben két tiszta helyzetünk adódott, amit értékesíteni kellett volna ilyen nyomás alatt. A második játékrész elején egyenlő erők küzdöttek, az utolsó húsz percben viszont a Mezőkövesd játéka veszélyesebbé vált - értkelt a mérkőzés után Fernando Fernandez, a DVTK vezetőedzője. - Ekkor a játokosok nem tudták kezelni a kialakult helyzetet. Az előző héthez képest néhány dolgot jobban csináltunk, egységesebbek voltunk, helyzeteket is sikerült kialakítani.

Mindig győzelemre játszunk, a jelenlegi helyzetünkben nem is tehetünk másként, ezért játszott ennyi támadó szellemű játékos a pályán. Az viszont tény, hogy másodszor is gólképtelenek maradtunk, ezért elsősorban a gólszerzés területén kell fejlődnünk - tette hozzá a vezetőedző.
- Csak jókat mondhatok a szurkolókról, megtöltötték a stadiont, ebben a helyzetben nagyon nagy szükségünk van rájuk hétről hétre. Megértem, hogy idegesek, mert nem győztünk, nekik is fontos lett volna a siker.

Én is szerettem volna látni a játékosok szemében a tüzet, a szenvedélyt, én is többet várok tőlük. Tény, hogy a játékosoknak is meg kell tanulni az ilyen helyzeteket kezelni. Ez a keret áll a rendelkezésemre, négy mérkőzés maradt, előre kell néznünk, hogy elérjük céljainkat - zárta szavait Fernando Fernandez.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat