2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
„Utazás és sport, ezt szerettük igazán”– Újabb szépkorút köszöntöttek
minap.hu
|
2018. február 13. 11:13
|
frissítve: 2018. február 14. 14:58
Miskolc önkormányzata kerek születésnapjukon hagyományosan felköszönti a város szépkorú polgárait, hogy ezzel is kifejezze tiszteletét, megbecsülését. Kedden a 90 éves Galambosi Róbertet köszöntötték.

galambosi_robert_90_koszontes_180213_ja_1.jpg

Fotók: Juhász Ákos

Az ünnepelt 1928. február 12-én, Ózdon született. Felvidéken is élt, innen azonban el kellett költözniük, így került Gyöngyösre, ahol leérettségizett. Ezt követően a  kohászatban dolgozott, technológusként.

Mint elmondta, feleségével rengeteget utaztak, végigkempingezték Európát, 14 országban jártak. Utaztak autóval, busszal, majd később repülővel is. – Görögországból Kréta szigetére hajóval mentünk át, hatalmas élmény volt – tette hozzá Galambosi Róbert.

galambosi_robert_90_koszontes_180213_ja_9.jpg

A legemlékezetesebb ország, ahol jártak, talán Svájc volt. – Hegyek között nőttem fel, ezt a környezetet szeretem a legjobban – hangsúlyozta. Rengeteget sportolt: síelt, focizott, úszott, később teniszeztek, szánkóztak: előbb az unokákkal, majd amikor ők felnőttek, nélkülük is folytatták. Egy lányuk született, majd két unoka, és négy dédunoka népesítette a családot.

galambosi_robert_90_koszontes_180213_ja_11.jpg

Nagyon sok időt töltöttek a nyékládházi telkükön, mint mondják, „ott éltek, itt laktak”, hiszen májustól szeptemberig mindig az volt a lakóhelyük. Nyáron átúszták a tavat, télen pedig a gyerekekkel jéghokiztak. – Mi voltunk a kapusok, hagytuk a gyerekeket mozogni, fel-alá siklani – idézik vissza nevetve. – Utazás és sport, ezt szerettük igazán – emelte ki az ünnepelt. Galambosi Róbertet Molnár Péter önkormányzati képviselő köszöntötte, átadva a miniszterelnöki oklevelet és Miskolc város elöljáróinak jókívánságait.

galambosi_robert_90_koszontes_180213_ja_2.jpg

Szomorné Takács Tünde, a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának szociális ellátásszervezője a polgármesteri hivatal nevében köszöntötte az ünnepeltet kilencvenedik születésnapja alkalmából.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat