2022. május 25. Orbán
Vagány csajok a motoron – jubilál a nemzetközi program
minap.hu
|
2016. április 28. 15:18
|
frissítve: 2016. április 30. 11:31
Idén tízedik jubileumát ünnepli a Nemzetközi Női Motoros Nap.

      Az ünnepi alkalomból május 7-én a Csajokamotoron.hu és a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kibővített programmal szervezi meg Budapesten a Nemzetközi Női Motoros Napot.

A program délelőtt 10 órakor kezdődik egy ingyenes vezetéstechnikai tréninggel, 50 motoros nő részvételével a Hungaroring Motoros Akadémia vezetéstechnikai pályáján. A tréning egészen délután 3 óráig tart, majd a résztvevők együtt motoroznak át a délutáni helyszínre, ahol 4 órától kezdődik a gyülekező a Szabályosan szabadon – Csajok a motoron című női motoros felvonuláshoz.

csajok_motoron_ill.jpg

Nagyon rózsaszín!

A program célja többek között az egyre növekvő számú, motorkerékpárral közlekedő nő segítségével felhívni a többi közlekedő figyelmét a körültekintő közlekedésre és a baleset-megelőzés fontosságára.

– A felvonulástól azt reméljük, hogy ledönthetünk egy sztereotípiát, miszerint a motorosok szabálytalanul közlekedő, randalírozó fiatalok, azáltal, hogy a résztvevők felnőtt, családos asszonyok vagy fiatal nők, akik fokozott figyelmet fordítanak a balesetek elkerülésére, és a biztonságos motorozásra – emelik ki a szervezők.

csajok_motoron_ill1.jpg

Ez már egy kicsit komolyabb...

A programban várhatóan mintegy 100-150 motoros vesz részt. A felvonulásuk 6 órakor indul a Hősök terére.

A Nemzetközi Női Motoros Nap története

A kanadai származású Vicki Gray motorversenyző, oktató és edző 1983 óta motorozik. Mióta elkötelezte magát a motorversenyzés mellett, ezreket tanított meg motorozni: oktatott motoros rendőröket a Holland Antillákon, Európa számos országában versenyzett, dolgozott társedzőként a MotoGP versenyző Katja Poensgennel, rendezvényszervezőként besegített a híres asseni TT-n, és társműsorvezetőként dolgozott a Discovery Channelnél is.

csajok_motoron_ill3.jpg

Csúcskategóriás!

Amikor 2006-ban megálmodta a női motoros napot, célja annyi volt, hogy felhívja a közvélemény figyelmét arra, hogy egyre több női motoros rója az utakat, valamint bátorítani kívánta a motorozásra azokat a hölgyeket, akik eddig még nem merték elhatározni magukat. A rendezvényt az első két évben Kanadában és az USA-ban hirdették csak meg, de olyan nagy sikere volt, hogy már ekkor is több európai és ázsiai országban csatlakoztak a motoros nők.

2008-tól már nemzetközi esemény lett a női motoros nap, amelyet minden év májusának első szombatján tartanak világszerte.

További információ és beszámolók a korábbi évek rendezvényeiről ITT található.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat