2018. november 13. Szilvia
Változóan felhős időre számíthatunk záporokkal
minap.hu
|
2018. május 21. 13:08
|
frissítve: 2018. május 22. 19:21
A magasban déliesre forduló áramlással az eddigieknél nedvesebb, labilisabb és pár fokkal melegebb levegő áramlik térségünk fölé - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Irodája.

tavasz_zapor_esernyo_ill1.jpeg

Az előttünk álló éjszaka időnként erősen megnövekszik a felhőzet. Többfelé számítani lehet záporesőre, zivatarra. A keleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. Reggelre általában 12 fokig csökken a hőmérséklet.

Kedden napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható. Többfelé számítani lehet záporesőre, zivatarra. Helyenként felhőszakadás is előfordulhat. A délkeleti szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Délutánra 23 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fronthatás nincsen térségünkben. 11 és 15 óra között erős UV-B sugárzás várható, ezért ebben az időszakban nem ajánlott tartósan a napon tartózkodni.

A következő napokban a több-kevesebb napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és több helyütt számítani lehet záporesőre, zivatarra, zivatar térségében pedig erős vagy viharos széllökésekre. Péntektől a napsütés lesz túlsúlyban, de a gomolyfelhőkből néhol még kialakulhatnak záporok. Kora nyáriasan meleg időre van kilátás. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat