2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Vezérjei nélkül jutna a 16 közé az Európa Kupában az Aluinvent-DVTK
T. M.
|
2017. december 13. 18:35
|
frissítve: 2017. december 14. 16:28
Nincs könnyű helyzetben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, hiszen két alapemberére, Monica Engelmanra és Nagy Dórára sem számíthat a csütörtöki, Bydgoszcz elleni Európa Kupa-nyolcaddöntő odavágóján.

kirby_burkholder_stefan_svitek_aluinventdvtk_171213_tm_1.jpg

Stefan Svitek és Kirby Burkholder. Fotók: Tóth Milán

Szegény embert még az ág is húzza, és ezt most joggal mondhatjuk a miskolci női kosárcsapatra. Stefan Svitek legénysége ugyanis nincs jó formában, több játékos is gyengén teljesít, ráadásul két sérülés is történt a legutóbbi mérkőzéseken, így sem Monica Engelman, sem pedig Nagy Dóra nem játszhat a következő összecsapásokon.

Az Európa Kupa csoportköréből sikeresen továbbjutottak a piros-fehérek a francia Carolo mögött, de „beiktattak” számukra egy újabb párharcot, melynek győztese a legjobb 16 közé jut. Az ellenfél a lengyel bajnokság egyik legjobbjának számító Bydgoszcz lesz: csütörtökön a Generali Aréna ad otthont a meccsnek 18 órától, a visszavágóra pedig egy hét múlva kerül sor, Lengyelországban.

– Nehéz mérkőzésre számítok egy jó csapat ellen, de itt már nincs könnyű ellenfél – fogalmazott Kirby Burkholder, az Aluinvent-DVTK amerikai játékosa. – Keményen dolgoztunk az edzéseken, hogy javuljunk, hiszen most erre van szükségünk, magunkra kell koncentrálnunk, vissza kell térnünk a helyes útra. Tudjuk, hogy ennél sokkal jobbak tudunk lenni, és persze, voltak beszélgetések egymás között, hogy ezen változtassunk. Ahhoz, hogy egy csapat sikeres legyen, mindenkinek egy oldalon kell állnia.

kirby_burkholder_stefan_svitek_aluinventdvtk_171213_tm_3.jpg

Svitek szerint most azoknak is előre kell lépniük, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, és csapatszinten bizonyítaniuk kell, valóban többre képesek.

– Bizonyítani akarjuk, jobbak vagyunk annál, amit legutóbb mutattunk – utalt a Pécs elleni vereségre a szlovák szakember. – Sajnos Dórit is elveszítettük, rá már idén nem számíthatunk, de bízom a többiekben, hogy fognak egymásért harcolni.

Arra a kérdésünkre, milyen játékra számít a lengyel csapattól, a szakember a következőket válaszolta: – Tapasztalt, rutinos játékosaik vannak, akik meg tudják oldani a rájuk váró feladatokat. Nagyon jó irányítójuk van, remek centereik, de ez minden posztról elmondhatnám velük kapcsolatban. Jó ritmusban vannak, próbáltunk rájuk készülni, remélem, agresszívabban tudunk védekezni. Ehhez viszont mindenkinek ki kell tennie magáért és a másikért. Az, hogy ketten keményen dolgoznak a mérkőzéseken, hárman nem, egyszerűen nem működik a kosárlabdában, mert mind az öt játékosnak egy irányba kell húznia a szekeret. Nálunk ez eddig hiányzott.

kirby_burkholder_stefan_svitek_aluinventdvtk_171213_tm_2.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat