2018. augusztus 21. Sámuel, Hajna
Miskolc
16°C / 30°C
Villamosítják a zempléni vasutat – ülésezett a megyei közgyűlés
minap.hu
|
2017. szeptember 29. 11:23
|
frissítve: 2017. október 01. 08:39
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén tájékoztatót kapott megyénk tömegközlekedésének a helyzetéről, amelyen a MÁV képviselője megerősítette, hogy villamosítják a Mezőzombor-Sátoraljaújhely közti vasútvonalat.

megyei_kozgyulse_170928_ja_2.jpg

Fotók: Juhász Ákos

A határozatképesség megállapítását követően Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke adott tájékoztatást a legutóbbi közgyűlés óta történt fontosabb eseményekről, amelyekről a www.baz.hu honlapon tájékozódhatnak. A napirend elfogadását követően a testület elé került megyénk 2017-22. közötti környezetvédelmi programja. Több képviselőnek is voltak kisebb észrevételei, amelyek beépítésre kerülnek az anyagba. A közgyűlés elnöke kiemelte, hogy országos összehasonlításban is példaértékű munkát végez, jó irányba halad az önkormányzat a környezetvédelem területén.  A testület ezt értékelve elfogadta a javaslatot.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívásaira benyújtott egyes támogatási kérelmek vonatkozásában a döntés-előkészítő bizottság által meghozott döntésekről készült előterjesztést a testület elfogadta.

megyei_kozgyulse_170928_ja_8.jpg

A megyei kereskedelmi és iparkamara (BOKIK) elmúlt évi tevékenységéről készült részletes elemzést szóban is kiegészítette Bihall Tamás elnök. Kijelentette, hogy megyénk gazdasági növekedési pályán van, s minden remény meg van arra, hogy az elkövetkezendő években folytatódjon a kedvező tendencia. Ehhez növelni kell a cégek, első sorban a KKV szektor versenyképességét, a folyamatos szakember utánpótlás érdekében biztosítani kell a megfelelő képzést és folyamatosan fejleszteni a technológiát. Megyénkben mintegy 70 ezer munkanélküli és közfoglalkoztatott van – annyi, mint az egész Dunántúlon – amelyre úgy kell tekinteni, mint potenciális bázisra.

megyei_kozgyulse_170928_ja_5.jpg

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye tömegközlekedésének a helyzetéről című elöterjesztéssel kapcsolatban ugyancsak jó pár képviselői hozzászólás hangzott el.  A MÁV részéről megerősítették, hogy meg van rá a forrás és megkezdődik a Mezőzombor-Sátoraljaújhely közötti vasútvonal villamosítása. Ezzel régi vágya valósul meg a zemplénieknek. A testület az előterjesztő hiányában levette napirendről a megye turizmusáról készült tájékoztatót, amelyet későbbi időpontban tárgyalnak meg.

 Zárt ülés keretében a testület döntött az idei Pro Comitatu és az Alkotói Díjak adományozásáról.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat