2018. augusztus 22. Menyhért, Mirjam
Miskolc
16°C / 29°C
Z!ENEMi – bemutatkozik a miskolci szupergroup
minap.hu
|
2018. január 22. 12:07
|
frissítve: 2018. január 24. 10:41
Van, mikor egy zenekar megalakulása eseménynek számít a városban, hiszen ismert „rockveteránok” jönnek össze és egy némileg más stílusban próbálják ki magukat, mint amiben eddig láthattuk őket. A Z!ENEMi együttes bemutatkozó koncertje január 27-én lesz a Cornerben.
Nem
Forrás: youtube.com

A Z!ENEMi együttes alakulásáról Szvoboda László gitáros mesélt. – Éppen nem volt működő zenekarom, a Frehfabrik már évek óta szünetelt. Általában mikor a zenekaron belül lassan már több a gyerek, mint a tag, akkor az nehezíti a működést, helyben azonban kicsit egyszerűbb zenélgetni, megfelelő társakkal. Csontos Krisztián barátommal (Haelo, After All, GodDam LTD.) már régebben megbeszéltük azt, hogy kipróbálnánk egy olyan műfajt, amiben még nem mozogtunk, de szeretjük. Belőttük az irányvonalat: RHCP, Skindred, RATM, hip-hop, rap-metál, groove-ok, egyszerű riffes témákra építkezve. Ezután ültünk le beszélgetni az elképzelésünkről Hudák Attilával (Eclipse, Bíborszél stb.) és Nagy Viktorral (After All, Haelo, AB/CD stb.). Rögtön ki is próbáltuk magunkat együtt, délután eljátszottunk egy RATM számot, a következő héten meg már írtuk a saját dalokat. MC-t – „szövegládát”- már nehezebb volt találni, de hosszas keresgélés után ráakadtam egy fiatalemberre, Balogh Juró Szabolcsra, aki ismert figurája a hazai underground hip-hopnak. Vele könnyű, mert helyi arc, a Z!ENEMi pedig egy igazán lokális dolog, hiszen borsodi, miskolci srácok igyekeznek visszaadni a jelen életérzéseit zenében, szövegben megfogalmazva. Attitűdjében talán az egykori bakancsos Eddáéhoz, vagy akár a korai Tankcsapdához hasonlít. Juró a magyar szövegek felelőse, mi maximum apróbb javításokat javaslunk. Nem komplikáljuk túl a dolgokat, ösztönösen alkotunk. Próbatermi zeneszerzés van, valaki hoz egy témát, abból építkezünk, egyszerűen, egyértelműen.

zenemi_szvoboda_zenekar.jpg

A dalokat egy miskolci stúdióban pillanatok alatt rögzítették is a srácok. Juró Szabi a repertoárról és a bemutatkozó koncertről így nyilatkozott: Egyelőre négy szám lesz felvéve, de természetesen nem ennyi van a tarsolyunkban. Az első koncertünk a Corner Stage-ben lesz január 27-én, ahol kb. ötven percet fogunk játszani és csak egy feldolgozás szerepel a műsorban – mondta az együttes frontembere.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat