2018. július 23. Lenke
Miskolc
15°C / 27°C
Te kiposztolnád? – Steiner Kristóf megtette
femcafe.hu
|
2017. október 04. 11:51
|
frissítve: 2017. október 05. 18:14
Steiner Kristófot letartóztatták Tel Avivban. Bizonyíték hiányában ugyan, és pár óra múlva elengedték, de ő ezt már ki is posztolta a Facebook oldalára.

Letartóztatták Steiner Kristófot Tel Avivban. Egy nő azt állítja, hogy Kristóf kéregetett az utcán, de miután ő nem adott neki semmit, megtámadta őt, ököllel beleütött az utójába és a halálát kívánta. Kristóf értetlenül áll az eset előtt, hiszen azt sem tudja, hogy ki a szóban forgó hölgy, sosem találkozott vele. A posztban leírja, hogy ő saját magáról gondoskodik, nem szokott kéregetni, de ez az izraeli rendőröket nem érdekelte és bizonyíték nélkül tartóztatták le, vették el a telefonját. Azt sem engedték, hogy az üdvédjével vagy a barátjával beszéljen. Kristófot végül elengedték, de a hatóságok még midnig nyomoznak ellene.

steiner_kristof.jpg

 

"És nektek milyen volt a napotok? 

Az enyém olyan, hogy letartóztattak - hamis vádak alapján. A rendőrségi bejelentés szerint megtámadtam egy idős asszonyt, miután hiába koldultam pénzt és ételt, visszautasított. A nő állítja: a halálát kívántam, ököllel vertem a kocsiját, majd Özge pórázával kezdtem ütni őt.

Ez most úgy hangzik, mint egy bohózat de négy óra egy társas börtön cellában, egy óra vallatás, és pár ikonikus "letartóztatós" fotó elkészülése után - minimum megkérdőjelezem az intézményesített igazságszolgáltatás működését. Nem koldultam. Nem verekedtem. Nem kívántam senki halálát. Tényleg rámutathatok valakire, hogy az nekem támadt, és az illetőt bizonyítékok hiányában is letartóztathatják? Őszintén sajnálom mindazokat, akik egy ilyen rendszer áldozataivá válnak, és nem tudnak kiállni önmagukért - én szerencsés vagyok, mert bár az "ügyem" nyitott, és nyomozás folyik ellenem, ma este itthon alszom. Köszönöm a szerelmemnek, Nimrod Dagannak, és édesapjának Ezra Dagan, hogy hat órán át várakoztak a rendőrség ajtajában, és Sára Salamon barátőmnek, hogy minden követ megmozgatott, hogy bejuttasson nekem a böribe egy vegán szendvicset - de ami ezt illeti, még ahhoz sem volt jogom. Mindenkinek köszönöm a szeretetteljes szavakat, és törődést.

Természetesen az eset nem marad annyiban. Nem seperjük szőnyeg alá a mocsok viselkedést, az emberi bántalmazást, a hatalmi és bürokratkus rendszer tökéletlenségével való visszaélést. Nem ilyen világot ámodtunk magunknak - és addig harcolunk a magunk békés eszközeivel, amig nem győzedelmeskedik az igazság.

xo Kristóf Joseph Steiner I Insta: White City Boy"

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat