2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Miskolcon nyitotta meg első Ázsián kívüli gyárát a kínai Ten Pao cégcsoport
Kujan István/mti
|
2017. október 05. 12:46
|
frissítve: 2017. október 07. 17:29
A Déli Ipari Parkban 2600 négyzetméter alapterületű gyáregységet, valamint egy irodaépületet épített fel a cég, ahol július óta 17-en dolgoznak, de a tervek szerint 2021-re már több mint 300 embert foglalkoztatnak majd. A cégcsoport mintegy 4,5 milliárd forintot kíván Miskolcon befektetni. Céljuk, hogy a most átadott telephely legyen a vállalatcsoport fő gyártási központja Európában, ugyanakkor kiemelkedő logisztikai partnerei kívánnak lenni az európai ügyfeleiknek.

A csütörtöki gyáravató ünnepségen Csöbör Katalin elmondta: örülnek minden olyan beruházásnak, amely munkahelyeket teremt, miskolci és borsodi családoknak ad megélhetést. A körzet országgyűlési képviselője hozzátette, az utóbbi időben egyre több ilyen jó hírrel szolgálhatnak a térségben élőknek, ami nagyrészt a kormányzat befektetőbarát politikájának, valamint a helyi, jól képzett és elkötelezett munkaerőnek köszönhető.

tenpau_unnepseg_171005_ja_13.jpg

– Hisszük, hogy a magyar gazdaságpolitika alapja a munka; meggyőződésem, hogy a nemzetközi cégek azért választják hazánkat és Miskolcot, mert a magyar emberek tudnak, szeretnek és akarnak is dolgozni – fogalmazott a politikus. Hozzátette, „jó lóra tett a kínai cégcsoport”, amikor Miskolcot választotta, hiszen rendelkezésre áll a szakképzett, felkészült munkaerő, a befektetőbarát környezet, és a politikai elhatározás is megvan ahhoz, hogy a gazdaság húzóágazata az ipari termelés legyen.

tenpau_unnepseg_171005_ja_5.jpg

„Miskolc és a környékbeli emberek egy újabb sikert könyvelhetnek el”, fogalmazott Pfliegler Péter alpolgármester, hozzátéve, a cégcsoport azért fontos a város számára, mert ezzel nemcsak egy összeszerelő üzem telepedett le a városban – jelentős hozzáadott értékkel is bír a beruházás.

– Ez teljes mértékben egybevág a városvezetés törekvéseivel, azzal, hogy ne csak összeszerelő üzemek jöjjenek ide, hanem olyan, fejlettebb technológiát alkalmazó cégek, amelyek Miskolc és az itteni egyetem tudásbázisára építenek – fogalmazott.

tenpau_unnepseg_171005_ja_6.jpg

Pfliegler Péter elmondta, az okos és zöld megoldások, amiket Miskolc is alkalmaz, a Ten Pao cégcsoport profiljában is megtalálhatóak. Mint a megnyitó alkalmával is elhangzott, a cégcsoport számára is az energia-megtakarítás és a zöld energia használata.

– Ha ezek a törekvések összeadódnak, akkor Miskolc fejlődése még inkább biztosítva van – mondta az alpolgármester, aki szerint kettős üzenete van a gyár letelepedésének: Miskolc számára az, hogy az ide érkező cégek számára megfelelő képzettségű és számú munkaerőt kell tudnia biztosítani. A foglalkoztatási paktum ebben hozhat előrelépést. A másik üzenet: azzal, hogy a Bosch egyik beszállítója költözött ide, azzal nemcsak a kínai partnereknek, hanem a világ számos országába, rengeteg cégnek üzenjük: ide érdemes jönni, itt megtalálják a számításaikat.

tenpau_unnepseg_171005_ja_16.jpg

A kínai tulajdonban lévő vállalat a világ egyik vezető gyártója a fogyasztási cikkekhez készülő kapcsoló üzemű tápegységek, valamint az intelligens töltők és vezérlők ipari felhasználása területén. A Ten Pao célja, hogy a most átadott telephely legyen egyrészt a vállalatcsoport fő gyártási központja Európában az elektromos alkatrészek és tartozékok gyártása területén, másrészt a vállalatcsoport kiemelt logisztikai partnere legyen az európai ügyfelek és azok termelési egységei számára.

tenpau_unnepseg_171005_ja_22.jpg

A cégcsoport elnöke beszédében történelmi jelentőségűnek nevezte a beruházást. Hung Kvon-ji kiemelte, negyven éve alapított cégük magyarországi térnyerésében komoly szerepe volt a magyar kormánynak, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, a helyi önkormányzatnak, valamint a Bosch cégcsoportnak. Rámutatott: a magyar beruházás kiváló tapasztalatot jelent számukra a cég további európai fejlődéséhez.

Andrew Hung ügyvezető arról szólt: a vállalatcsoport termékportfóliója sokrétű, több mint 1400 féle kapcsolóüzemi tápegységet gyártanak, valamint 300 típusú intelligens töltőt és vezérlőt kínálnak az ipari használatra szánt elektromos szerszámokhoz.

tenpau_unnepseg_171005_ja_20.jpg

– Hiszünk abban, hogy hatékonyan tudunk majd Magyarországon működni, és Magyarország közelebb visz majd minket az európai megrendelőinkhez – fogalmazott. Andrew Hung hozzátette, fokozott figyelmet fordítanak a kutatás-fejlesztésre is és a vállalatcsoport egyike azon kevés gyártónak, amely saját akkreditált laboratóriummal rendelkezik. Ez lehetőséget kínál számukra ahhoz, hogy tevékenységüket a piac változásaival együtt alakítsák.

tenpau_unnepseg_171005_ja_21.jpg

A cégcsoport alelnöke kifejtette, azért Miskolcon hoznak létre új gyárat, mert a legfontosabb ügyfeleik nagy része Kelet-Európában működik. BingBing Yang részletezte azt is, hogy három szakaszra osztják a magyarországi fejlesztéseiket. Elsőként felszerelik a szerelősorokat, megszerzik a minőségbiztosítási tanúsítványokat, ez már folyamatban van. A második szakaszban a modulok teljes gyártási folyamatát bevezetik. A harmadik szakaszban pedig bővítik a kapacitást, kibővítik a gyártóterületet, és a tervek szerint 2021 után a gyár termelési értéke eléri majd az évi százmillió dollárt.

tenpau_unnepseg_171005_ja_24.jpg

A Ten Pao Electronics Hungary Kft. lokálpatrióta cégvezetője hangsúlyozta, minden ilyen beruházás gazdagítja, fejleszti Miskolcot. Bodnár László úgy fogalmazott, ezzel a beruházással olyan gyártástechnológiák is ide kerülnek, amik eddig nem voltak jelen az itteni ipar kultúrájában, technológiai palettáján. Hangsúlyozta, hogy hosszú távon szeretnék szorosabbra fűzni a kapcsolatot a helyi oktatási intézményekkel, szakhatóságokkal és az önkormányzattal is.

Norbert Weiss, a Robert Bosch GmbH beszerzésért felelős alelnöke arról szólt, hogy szeretnék kapcsolatukat szorosabbra fűzni a kínai cégcsoporttal.

tenpau_171005_ja_14.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat